Eerste werkconferentie Artificial Intelligence in de zorg op 11 februari 2021
Georganiseerd door Samen Voor Betere Zorg en Connect4Care.
De zorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en betaalbaarheid. Artificial Intelligence kan potentieel arbeidsdruk verminderen, diagnostiek versnellen en patiënten ondersteunen. Als regio willen we de potentie vangen, maar de vraag is waar we staan en wat we als regio samen kunnen doen om AI ten volle te (gaan) benutten. Met deze werkconferentie willen we de kansen en mogelijkheden van AI in de zorg voor de regio verkennen en eerste stappen formuleren om toepassing van AI samen mogelijk te maken. Het belooft een interessante middag te worden. Lees hier meer over het programma en meld je aan!
Meer weten? Neem contact op met Marike Groenendijk, programmamanager S&T innovatie in de zorg via m.groenendijk@vbzkam.nl
Samen digitaal vaardig. Wat kan jij doen? Lees het emagazine.
Leden van samen Voor Betere Zorg (VBZ) en Sigra hebben de krachten gebundeld en werken samen aan het verbeteren van digitale vaardigheden. Samen willen ze eraan bijdragen dat alle organisaties en cliënten mee kunnen blijven doen, vooral nu de wereld om ons heen verwacht dat er digitaal gewerkt wordt en dit extra digitale vaardigheden vereist. VBZ en Sigra hebben daarom het levend emagazine ‘Samen digitaal vaardig’ gemaakt, waarin kennis en ervaringen gedeeld worden. Het emagzine wordt elke drie maanden geactualiseerd om samen digitaal vaardiger te zijn.
In het emagazine vind je de ervaringen van collega-organisaties, feiten, suggesties en kennis. Het biedt inspiratie en concrete handvatten om werk te maken van het verbeteren van de digitale vaardigheden of het werken aan digitale vaardigheden in jouw organisatie te borgen. De inhoud van het emagazine geeft antwoord op de vragen die onze leden stelden tijdens de inventarisatie-gesprekken. Het is aangevuld met inzichten en kennis ontwikkeld door de landelijke coalitie digivaardig in de zorg en organisaties uit de regio die al langer actief zijn met het verbeteren van de digitale vaardigheden.
Het emagazine is ingedeeld in drie fases waarin jouw organisatie zich kan bevinden: de oriëntatie -, de initiatie- en de borgings/ bezig fase met bijpassende informatie en tips & tricks. Uiteraard vind je ook informatie hoe je cliënten kunt betrekken, wie er allemaal betrokken zijn bij het verbeteren van digitale vaardigheden, en financierings- en subsidiemogelijkheden. Om kennisuitwisseling mogelijk te maken en met elkaar in contact te komen, worden inzichten van verschillende organisaties gedeeld en samenwerkingsinitiatieven toegelicht.
Deel jouw ervaringen en inzichten met het verbeteren van de digitale vaardigheden in jouw organisatie met Inge Muller via i.muller@vbzkam.nl. Dan delen wij die in de volgende editie van het emagazine!
samen Voor Betere Zorg wil eraan bijdragen dat alle organisaties en cliënten mee kunnen blijven doen, vooral nu de wereld om ons heen verwacht dat er digitaal gewerkt wordt en dit extra digivaardigheden vereist. Zodoende zetten we ons aankomende tijd extra in om samen voldoende digivaardig te worden.
Wij zijn ervan overtuigd dat we elkaar echt kunnen helpen om samen digivaardig te worden. Zo denken we aan het delen van opgedane inzichten, het delen van ontwikkeld materiaal of het elkaar inspireren om bijvoorbeeld bepaalde keuzes te maken of weten wat er allemaal mogelijk is. Wat wordt er in jouw organisatie gedaan aan het vergroten van digivaardigheden? Is er bijvoorbeeld materiaal ontwikkeld wat je wil delen, Bijvoorbeeld trainingen, cursussen, workshops of testen? Wij brengen in kaart wat er in onze regio speelt: alleen samen worden we echt digivaardig. Neem contact op met Inge Müller, om te verkennen wat we gezamenlijk kunnen doen.
Inzichten:
Ontwikkeld en beschikbaar materiaal
Neem deel aan gratis online events
Inspiratie
Mensen zijn meer dan ooit aangewezen op digitaal contact. Niet iedereen heeft de vaardigheden om met deze nieuwe realiteit om te kunnen gaan. Voor veel mensen gaan de ontwikkelingen erg snel. Zeker voor ouderen zien we in deze tijd van Corona dat digitaal contact niet vanzelfsprekend is. Daarom is er de DigiHulplijn.
De DigiHulplijn is een samenwerking vanuit de Alliantie Digitaal Samenleven, waarin zowel maatschappelijke organisaties als bedrijven de krachten bundelen. De DigiHulplijn wordt bemand door getrainde, ervaren vrijwilligers die met veel plezier en geduld senioren op weg helpen met digitale vragen. SeniorWeb, het Nationaal Ouderenfonds en de Koninklijke Bibliotheek kennen de doelgroep goed en zetten zich gezamenlijk in om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen. VodafoneZiggo en ContactCare delen hun ervaring en helpen op het technische vlak.
Wijs jouw medewerkers en cliënten op de digihulplijn. Samen voor digitale inclusie! Het gratis nummer is elke werkdag tussen van 09:00 – 17:00 uur bereikbaar op 0800-1508. Persoonlijk, veilig en altijd dichtbij. Ook in tijden van social distancing.
Hoe komen we samen verder?
We hebben grote plannen. Alleen samen kunnen we dit bereiken. Inge is gestart met een behoefte-inventarisatie onder al onze leden. Ben je nog niet gebeld door ons, maar wel geïnteresseerd of betrokken bij het digivaardig maken van jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We zijn bijvoorbeeld benieuwd naar:
Neem ook contact met ons op als je (meer) betrokken wilt worden bij de onderstaande plannen.
Digivaardig op maat
In Kennemerland werken zeven VVT-organisaties samen in het programma “Digivaardig op Maat”, dat mede mogelijk gemaakt wordt door het Zorgkantoor. Als onderdeel van dit programma leiden de organisaties samen digicoaches op.
Updates:
Certificering 10 digicoaches
Wil je meer over ‘digivaardig op maat’ weten of wil je zelf digicoach in de VVT worden? Neem dan contact op met Sacha Gramberg (sacha@ancianos.nl).
Wil je meer weten over digivaardigheden weten buiten de VVT? Neem dan contact op met Inge Müller (i.muller@vbzkzam.nl).