*|MC:SUBJECT|*
VBZ nieuwsbrief oktober 2019
View this email in your browser
VBZ NIEUWSBRIEF OKTOBER 2019
STERK IN JE WERK WEEK (18 t/m 22 NOVEMBER)
Dertien werkgevers in onze regio investeren samen tijdens de STERK in je WERK Week in het behoud van hun medewerkers onder het motto: 'Sta jij ook altijd 'aan'? Investeer in jezelf!'. Deze werkgevers organiseren een activiteit waar eigen medewerkers maar ook  medewerkers van andere deelnemende organisaties aan mogen deelnemen.
Lees verder →
ZORGAANBIEDERS PRESENTEREN GEZAMENLIJKE VISIE
Op dinsdag 24 september presenteerden ouderenzorg-aanbieders Kennemerhart, Zorggroep Reinalda, Sint Jacob, Zorgbalans, De Zorgspecialist en Viva! Zorggroep en zorgkantoor Zilveren Kruis hun gezamenlijke visie op ouderenzorg in de regio Kennemerland tot 2024.
Lees verder →
GESLAAGDE WORKSHOP 'CANDIDATE JOURNEY'
Op 8 oktober 2019 gingen - onder leiding van Margriet Kanik van Happy Capital HRM - communicatie- en HR-professionals met elkaar aan de slag: hoe verloopt het proces vanaf het moment dat een kandidaat solliciteert op een vacature tot aannemen of afwijzen? Vier stappen werden besproken: sollicitatie, selectie, aannemen en afwijzen, en onboarding. Er waren verrassende inzichten en deelnemers ontvingen handvatten om de processen in hun eigen organisatie te veranderen. De workshop werd met een prachtige 8,8 beoordeeld.
DE WET ARBEIDSMARKT IN BALANS LEEFT BIJ LEDEN
Op 29 september werden we door drie experts bijgepraat over de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Dennis Kok en Saskia Brandenburg (Arbeidsjuridische zaken UWV) gaven een update arbeidsrecht en ontslag. Bart Wenning (Randstad Resource Bedrijf) stond stil bij de impact van de nieuwe wet op flexibele inzet medewerkers. Het groot aantal aanwezige deelnemers liet zien dat de aanstaande wetswijziging leeft. Er waren nog veel vragen maar zeker het inzicht dat er, op verschillende niveaus in de organisaties, keuzes gemaakt moeten worden hoe je met de gevolgen van de WAB omgaat.
Vanuit het UWV was er nog een mooi aanbod (in de vorm van een persoonlijk visitekaartje) dat we altijd mogen bellen als we tegen een lastige situatie aanlopen.
REGIONALE ACTIERAAD PERSONEELSTEKORTEN
Klein beginnen om groots te eindigen: zo kijken we terug op de bijeenkomst op 30 september. We vroegen professionals van zorgorganisaties mee te denken over oplossingen om personeelstekorten aan te pakken. In de regio werken wij aan het project RAAT, Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten. We werken samen met opleiders, recruiters en HR. Hoe betrekken wij de (uitvoerende) zorgprofessionals?
Lees verder →
INSPIRATIE EN PLEZIER TIJDENS SAMSAM 2019
'Als je het mij vraagt…’ Zeggenschap doe je samen! Dat was het thema van SAMSAM op dinsdag 17 september. Wat is goede begeleiding en wie beslist dat, de hulpverlener of de cliënt? In tien workshops werden professionals professionals van Ons Tweede Thuis, De Hartekamp Groep, Philadelphia, SIG en SEIN geïnspireerd om hun werk en begeleiding naar een hoger plan te tillen.
Lees verder →
FACTS & FIGURES 2019
Wil je weten hoe de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn in onze regio ervoor staat? Download de factsheet en je bent in een notendop op de hoogte van de actuele regionale arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn in Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. Dit jaar met een schat aan online informatie: verdiepende artikelen en aparte thema-pagina’s.
Lees verder →
INFOPUNT ZORG TIJDENS NATIONALE CARRIÈREDAGEN
Namens de leden van samen Voor Betere Zorg is Infopunt Zorg op vrijdag 22 en zaterdag 23 november aanwezig tijdens de Nederlandse Carrièredagen in Utrecht. De Nederlandse Carrièredagen is het grootste carrière-evenement voor young professionals. Infopunt Zorg laat met een informatiestand en een workshop zien hoe mooi werken in de zorg is. Samen met de andere regionale contactpunten uit het land verleiden we zo veel als mogelijk potentiële (zorg)professionals om bij onze organisaties te komen werken.
BUREAUMEDEWERKERS OP STAGE
De bureaumedewerkers van samen Voor Betere Zorg zetten zich in voor mooie projecten ten behoeve van de zorg. Maar hoe goed kennen zij de zorg, kennen zij de zorgverleners, hoe ziet hun werk eruit? De zomer en het najaar van 2019 liepen wij stage bij de leden van samen Voor Betere Zorg. Door hierover te bloggen geven we bovendien aandacht aan het waardevolle werk in onze sector.
Lees verder →
IK ZORG TV-COMMERCIALS 
Heb je de nieuwe Ik Zorg tv-commercials gezien? Verschillende professionals uit Zorg en Welzijn vertellen waarom zij in de sector werken. De tv-spotjes hebben als doel dat mensen de sector zorg en welzijn aantrekkelijk (blijven) vinden en het zien als interessante werkomgeving. Dat werknemers een positief beeld en gevoel hebben bij werken in zorg en welzijn spat van de filmpjes af!
Lees verder →
MEO WINT PARTICIPATIEPRIJS
Het bedrijf MEO in Haarlem heeft de Participatieprijs voor werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland gewonnen.
MEO onderscheidt zich op het gebied van ‘inclusief werkgeven’. Dat is een hrm-beleid met succesvolle inspanningen voor het aan het werk helpen en houden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Lees verder →
EVALUATIE MANTELOVEREENKOMST RANDSTAD
Jaarlijks evalueren we 2-3 keer de voortgang van de afspraken met Randstad met betrekking tot de inzet van flexkrachten. Inmiddels maken 12 leden van samen Voor Betere Zorg gebruik van de mantelovereenkomst. Zij beoordelen de prijs, kwaliteit en service van Randstad met voldoende tot goed. Positief: snel contact en de mogelijkheid van maatwerk. 'We hebben een goede relatie met de contactpersonen. Fijn dat het steeds dezelfde medewerkers zijn met wie je te maken hebt.'
Meer informatie: Monique van ’t Klooster, m.vantklooster@vbzkam.nl.
ROEL DE BRUIJN NIEUWE VOORZITTER
Roel de Bruijn van Ons Tweede Thuis is de nieuwe voorzitter van samen Voor Betere Zorg. Roel vervangt Elsbeth de Ruijter.
Lees verder →

 
AGENDA
11 november
14 november
Gezond & Zeker Regiodag
Meer informatie
RegiopRAAT
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Nieuw Unicum, Zandvoortselaan 165, Zandvoort
Meer informatie
18 t/m 22 november
25 november
STERK in je WERK Week
Diverse activiteiten op diverse locaties, voor zorgmedewerkers.

Meer informatie

Hoe om te gaan met de ZZP-er in de zorg?
Tijd: 13:00 - 16.00 uur
Locatie: Bureau VBZ, Schipholweg 1, Haarlem
Meer informatie

26 november
17 december
Algemene Ledenvergadering
Separate uitnodiging volgt.
Voorlichtingsbijeenkomst
werken en leren in de zorg

Tijd: 18.00 - 20.00 uur
Locatie: UWV, Zijlsingel 1, Haarlem
Meer informatie
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u graag veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of u uitschrijven van deze mailing

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*