NIEUWSBRIEF SAMEN VOOR BETERE ZORG

 

JUNI 2020

Image

In de afgelopen periode hebben we met (wekelijkse) Nieuwsflitsen informatie gedeeld over de ontwikkelingen binnen de regionale samenwerking rond de aanpak van de coronacrisis. De Nieuwsflits verving onze reguliere nieuwsbrief. Gelukkig is de situatie rond de coronacrisis inmiddels rustiger en is dit weer een eerste reguliere nieuwsbrief, inclusief nieuws rondom corona.

Trots op gezamenlijke resultaten 

In het jaaroverzicht 2019 van samen Voor Betere Zorg lees je meer over de projecten en activiteiten waar we met onze leden hard aan hebben gewerkt.

Lees verder

Image

CORONA NIEUWS

Voorrang zorgmedewerkers bij testbeleid

Door de verruiming van het testbeleid - sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus - is gesignaleerd dat zorgmedewerkers nu langer moet wachten op een testafspraak. Afgesproken is dat zorgmedewerkers een aanvraag voor een test kunnen doen via testzorgmedewerker@vrk.nl.
Verder lezen
Image

Update Extra handen voor de zorg 

Met het platform Extra handen voor de zorg hebben we tijdens de coronacrisis zorgvrijwilligers gekoppeld aan zorginstellingen met behoefte aan extra ondersteuning.
Na maanden hard doorwerken, zien we dat zowel vraag als aanbod sterk is afgenomen. Zo nu en dan is er een zorginstelling die geconfronteerd wordt met ziekte als gevolg van corona en met spoed hulp nodig heeft. Waarop de inmiddels goed geoliede machine achter de regionale contactpunten gaat draaien om vanuit het bestand deze hulp zo goed mogelijk aan te bieden.
 
Image
 

Afbouw Noodopvang Kinderopvang en Buitenschoolse Opvang (BSO) 

De Noodopvang Kinderopvang en Buitenschoolse opvang in het kader van de coronacrisis is per 8 juni afgebouwd. Vanaf 8 juni stopt de noodopvang overdag. Mochten ouders dan toch behoefte hebben aan (extra) opvang, dan kunnen zij dit via de gebruikelijke manier regelen. 
Lees verder

 
Image
 

Na het front weer één team vormen
Webinar op 25 juni

De eerste golf van de coronacrisis lijkt voorbij. De reguliere zorg wordt ondertussen opgestart. De medewerkers van het front komen weer terug in hun team. En de medewerkers die tijdelijk thuis zaten gaan weer samenwerken met hen die aan het front stonden. Hoe ondersteun je dit proces als HR-professional? Daarover gaat dit webinar op donderdag 25 juni van 10.00u en 11.00 uur.

Lees verder 

Alternate text

ZORG & SOCIAAL DOMEIN

Jaarbericht 2019 Netwerk Palliatieve Zorg Midden- en Zuid-Kennemerland & Amstelland en Meerlanden

Het Jaarbericht 2019 biedt een mooi overzicht van de activiteiten van het Netwerk Palliatieve Zorg Midden- en Zuid-Kennemerland & Amstelland en Meerlanden. In de visie van de netwerken sluit palliatieve zorg  aan bij de wensen van patiënten en hun naasten.

Lees verder

Alternate text

COPD vanuit Huis: de draad weer opgepakt

Een van de samenwerkingsprojecten die vanwege corona een paar maanden is blijven liggen, is COPD vanuit Huis. Begin maart vond een eerste verkennend gesprek tussen huisarts, longarts en longverpleegkundige over gezamenlijke invulling van het zorgpad. Eind april was duidelijk dat de professionals weer toe waren aan het oppakken van niet-COVID onderwerpen. 

Lees verder

 
Alternate text
 

Kring gehandicaptenzorg Kennemerland gaat door tot september

Eind maart heeft de gehandicaptenzorg in Noord Holland zich georganiseerd rond de ROAZ-structuur: de acute zorgketen ten tijde van de coronacrisis. Roel de Bruijn, bestuurder van Ons Tweede Thuis, is linking pin namens de Noord-Hollandse gehandicaptenzorg en er zijn 3 regionale kringen opgestart. 

Lees verder

 
Alternate text
 

ARBEIDSMARKT

Impressie masterclass 'Psychosociale ondersteuning in coronatijd' (25 mei 2020)

In het kader van ‘behoud en inzetbaarheid van het zorgpersoneel’ organiseert samen Voor Betere Zorg in 2020 een aantal masterclasses. Op 25 mei ging het over psychosociale ondersteuning van zorgprofessionals in coronatijd. De coronacrisis heeft grote maatschappelijke impact. Er is een enorme belasting op het zorgsysteem, zorgorganisaties en zorgprofessionals.
Lees verder

 
Alternate text
 

Landelijk HRM congres in de zorg 

De huidige crisis en transformatie van de zorg brengt vele onzekerheden met zich mee en vragen om een wendbare, aantrekkelijke arbeidsorganisatie. Het DNA in de zorg is duidelijker zichtbaar dan ooit! Terug naar de basis. Hoe kan HR sturing geven aan mensgericht organiseren? Welke HR thema’s staan op de agenda en welke invloed heeft corona hierop? samen Voor Betere Zorg is partner van het landelijke HRM congres in de zorg op 22 september en onze leden kunnen met korting naar dit congres.
Lees verder

 
Alternate text
 

Subsidieregeling Zorg Praktijkleren ook voor studiejaar 2019 - 2020

Je kunt als organisatie gebruik maken van de subsidieregeling Zorg Praktijkleren. Deze subsidie is voor het bekostigen van de begeleiding van BBL- en/of HBO duaal/deeltijd leerlingen in schooljaar 2019-2020. Het gaat om een bedrag van (jaarlijks) maximaal €2.700,- per leerling. Aanmelden kan tot 1 september 2020.

Lees verder

 
Alternate text

Update arbeidsmarktinformatie

Op de pagina arbeidsmarktinformatie op de website van samen Voor Betere Zorg vind je cijfers over de regionale arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Lees bijvoorbeeld meer over het aantal banen in Zorg en Welzijn in de regio, het ziekteverzuim en de instroom van personeel.

Lees verder

Alternate text

ZORG.IK? Carrière- en oriëntatiebijeenkomst 

Helaas is door corona de ZORG.IK? Carrièrebeurs in maart niet doorgegaan, maar er zijn wel kandidaten die meer willen weten over werken en/of leren in Zorg en Welzijn. Daarom vindt op maandag 22 juni de eerste online ZORG.IK? Carrière- en oriëntatie meeting plaats. Ben jij als werkgever aanwezig? 

Verder lezen

 
Alternate text

SAMEN STERKER MET...

Samen sterker met
Margriet Lautenschutz

We willen de lezers nader laten kennismaken met de mensen achter samen Voor Betere Zorg, Deze keer: Margriet Lautenschutz.

Lees verder

Alternate text

AGENDA

Image

ZORG.IK? Carrière- en oriëntatie meeting (online)

Maandag 22 juni 2020
11.00 tot 13.00 uur 

Meer informatie

Image

Strategisch HR netwerk (online)

Nieuwe focus Arbeidsmarkt 2020

Dinsdadg 23 juni 2020
9.00 - 11.00 uur

Informatie via mail naar HR managers.

Image

Webinar 'Na het front weer één team vormen'

Donderdag 25 juni 
10.00 uur - 11.00 uur
Meer informatie

 

 

Image

Landelijk HRM congres in de zorg
Dinsdag 22 september 2020
Meer informatie

 

Image

Toekomst gericht opleiden

De bijeenkomst van 11 juni wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum in juli. 

 

Uitschrijven? Klik hier 

 

{YOURCOMPANY.NAME}

{YOURCOMPANY.ADDRESS}

{COPYRIGHT.YEAR}

 

COPYRIGHT 2020

 
Image