*|MC:SUBJECT|*
VBZ nieuwsbrief juni 2019
View this email in your browser
VBZ NIEUWSBRIEF JUNI 2019
ZORG
Samenwerking V&V organisaties in Amstelland en Meerlanden 

Op 20 mei hebben de V&V aanbieders in Amstelland en Meerlanden hun samenwerking bezegeld met het gezamenlijk ondertekenen van een Infographic. De projecten waaraan met inzet van transitiemiddelen wordt samengewerkt, worden grafisch weergegeven.
  • Samenwerking met naasten, ook als het moeilijk wordt
  • Warme overdracht, zachte landing
  • Speciale doelgroepen
  • Technologische innovatie
  • Sociale Benadering Dementie (Social Trial)
Lees verder →
BEHOUD
ESF-project Duurzame inzetbaarheid

Onlangs is de ESF-subsidie voor een nieuw project rond duurzame inzetbaarheid toegekend. Organisaties die nog belangstelling hebben, kunnen contact opnemen met Cafer Yigit. Binnen onze vereniging samen Voor Betere Zorg zijn in 2017/2018 ook twee projecten rondom het thema duurzame inzetbaarheid met ESF-subsidies uitgevoerd. Wij organiseren 2 en 16 juli interactieve bijeenkomsten waarin wij dieper ingaan op deze twee projecten uit 2017/2018. Meld je alvast aan voor de bijeenkomst van 2 juli: Leiderschap bij behoud en inzetbaarheid van zorgprofessionals
Lees verder →
STRATEGIE SAMEN VOOR BETERE ZORG
De komende jaren krijgen de activiteiten van de vereniging samen Voor Betere Zorg meer focus en doelgerichtheid. Samen met onze leden hebben we de afgelopen periode de strategie van de vereniging aangescherpt. Wij hebben deze strategie samengevat in een prettig leesbare brochure. Op de voorzijde staat het beeld van een raft, dit beeld illustreert de kernbegrippen: focus, samenwerking, commitment, eigenaarschap, strategisch netwerk, gelijkwaardigheid en resultaat.
Lees verder →
JAAROVERZICHT 2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering in mei presenteerden wij het jaaroverzicht van samen Voor Betere Zorg aan onze leden. We hebben mooie resultaten bereikt binnen samenwerkingsverbanden en projecten op het gebied van cliëntgerichte zorg, opleiden, behoud en werving van professionals.
Bekijk het jaaroverzicht →
WORKSHOP STERK WERKGEVERSMERK
Rapportcijfer: een 8

Bijna 35 deelnemers werden aan het werk gezet met de DNA van hun organisatie, persona van hun belangrijkste doelgroep en hun vacatureteksten. Er werd geplakt, geknipt en geschreven om uiteindelijk tot de ultieme vacaturetekst te komen die de beste talenten aantrekt. De workshop werd heel goed beoordeeld.
Lees verder →
OPLEIDEN
Samen Slim begeleiden
Op 13 juni kwamen bijna 60 professionals bij elkaar samen voor de bijeenkomst Slim begeleiden (van studenten/stagiaires) bij Nieuw Unicum in Zandvoort. Vanuit dromen ontstonden hier prachtige acties die deelnemers direct zelf binnen hun eigen werk konden oppakken. Daarnaast gaan we samen als regio acties oppakken. Op LinkedIn is een groep aangemaakt: Leren & Ontwikkelen in de Zorg in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden.
Lees verder →
PARTICIPATIEPRIJS
3 bedrijven in finale

MEO Haarlem, Record Industry en Newasco Van Houten zijn de drie laatste kandidaten voor de Participatieprijs werkgevers. De vakjury van deze wedstrijd heeft deze drie werkgevers geselecteerd uit totaal acht kandidaten. De prijs richt zich op werkgevers die zich in het bijzonder inzetten voor werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.De finale vindt plaats op donderdag 3 oktober in Haarlem.
Lees verder →
OPLEIDEN 
Pilot opleiden kandidaten met afstand tot arbeidsmarkt

In een krapper wordende arbeidsmarkt kampen zorginstellingen met steeds grotere personeelstekorten, dit betreft met name functies op niveau verzorgende/verpleegkunde 3 en 4. Het aantrekken en zelf opleiden via BBL-trajecten van zij-instromers is op dit moment voor zorginstellingen lastig. Zorgtalent, de 'flexschil' van zorgorganisatie ActiVite, heeft daarom voorgesteld een opleidingspilot uit te voeren met als doel 10 kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt te werven en op te leiden tot Verzorgende IG via een BBL-traject.
Lees verder →
VOORLICHTINGSBIJEENKOMST WERKZOEKENDEN
Na de “ZORG.IK? Carrièrebeurs” in het 1e kwartaal van 2019 was er nu weer een reguliere voorlichtingsbijeenkomst, op kleinere schaal. Het werven van nieuwe medewerkers vraagt continu aandacht, daarom organiseerde samen Voor Betere Zorg samen met het Werkgeversservicepunt Zuid- Kennemerland en IJmond op 11 juni weer een bijeenkomst voor mensen die zich willen oriënteren op een carrière in de zorg. De locatie was deze keer Beverwijk, de bijeenkomst in september is gepland in Heemstede. Meer informatie bij Monique Beentjes.
BEHOUD
Regionaal samenwerken op re-integratie van uitgevallen medewerkers
Op 11 juni vond bij Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een bijeenkomst plaats over ‘Regionaal samenwerken op re-integratie van uitgevallen medewerkers’. Steven Burgmeijer deed de aftrap van de bijeenkomst: "Een deel van uitgevallen medewerkers kan en wil soms niet terug in de eigen functie en/of organisatie. Het is niet in het belang van de werknemer of de werkgever lang te wachten, en pas in een later stadium, naar passende arbeid te zoeken. Door regionaal samen te werken kunnen we preventief en/of in een vroeg stadium uitgevallen medewerkers herplaatsen binnen de sector én behouden voor de sector."
Lees verder →
UIT DE REGIO
Kalmeerbeer slimste oplossing Makathon Zorg en Welzijn 2019

Team Redband is de winnaar van de Makathon Zorg en Welzijn. Hun idee om de 18-jarige Bart over zijn angsten heen te helpen is de Kalmeerbeer. Via drie knoppen kan Bart zijn stemming aangeven. De muziek die dan uit de knuffel komt past zich daar op aan. De Makathon Smart Solutions Zorg en Welzijn is een driedaags evenement waarbij verschillende disciplines (onderwijs, bedrijfsleven en zorg) samen oplossingen bedenken voor verschillende casussen in de zorg.
Lees verder →
UIT DE REGIO 
Mbo-verpleegkundigen ontvangen bachelorsdiploma
De eerste acht mbo-verpleegkundigen van de opleiding Verpleegkunde deeltijd bij Inholland in Amsterdam, legden in maart de eed van verpleegkundigen af en ontvingen hun bachelorsdiploma. Een topprestatie. Deze groep startte anderhalf jaar geleden aan dit speciaal ontwikkelde opleidingstraject van Hogeschool Inholland, VUmc Amstel Academie en Bureau STERK. 
Lees verder →
SAMEN STERKER, SAMEN VOOR BETERE ZORG
Sterker met ... Monique van 't Klooster

In elke editie van deze nieuwsbrief willen wij de lezers nader laten kennismaken met onze medewerkers. Dit keer: Monique van 't Klooster. Zij werkt als programmamanager arbeidsmarkt bij samen Voor Betere Zorg.
Lees verder →
AGENDA
BIJEENKOMSTEN 2019
2 juli 2019
5 juli 2019
Leiderschap bij behoud
Tijd: 14.00-16.30 uur
Locatie: nog niet bekend
Meer informatie
Grachtenloop Haarlem /
Infopunt Zorg bedrijventeam
Tijd: 19.00 uur
Locatie: Haarlem
Meer informatie

 
16 juli 2019
12 september 2019
Fysieke belasting en belastbaarheid
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Locatie: Nog niet bekend
Voorlichtingsbijeenkomst werkzoekenden
Tijd: 18.00- 21.00 uur
Locatie: regio Heemstede
Meer informatie
17 september 2019   
29 september 2019   
SAMSAM, samen doen samen delen
Tijd: 16.00- 20.30 uur
Locatie: Luzernestraat 43, Nieuw-Vennep
Meer informatie
Halve van Haarlem /
Infopunt Zorg bedrijventeam
Tijd: 14.15 uur
Locatie: Centrum Haarlem
Meer informatie

 
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u graag veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of u uitschrijven van deze mailing

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*