*|MC:SUBJECT|*
VBZ nieuwsbrief juni 2018
View this email in your browser
VBZ NIEUWSBRIEF JUNI 2018
VITAAL IJMOND - ONDERTEKENING PLEDGE
Zorg & Sociaal domein

‘Samen bereiken we meer, daarom slaan we de handen ineen om IJmond een gezondere regio te maken, waar alle inwoners kunnen participeren. We zetten ons gezamenlijk in om meer persoonsgerichte voorzieningen te bieden en overgewicht terug te dringen.’ Met deze woorden lanceerde Patricia Esveld, Alliantie IJmond en voorzitter Raad van Bestuur Heliomare, 6 juni 2018 het nieuwe Alles is gezondheid…-regionetwerk Vitaal IJmond.
Lees meer →
AANVRAAG ESF-SUBSIDIE DUURZAME INZETBAARHEID
Arbeidsmarkt

Investeren in preventie, gezondheid en vitaliteit rendeert
Momenteel wordt fors ingezet op instroom van nieuw personeel, maar behoud van bestaand personeel is minstens zo belangrijk. Organisaties die werk maken van preventie weten dat preventie rendeert. Er is ESF-subsidie beschikbaar om in te zetten voor projecten rond preventie. Wij hebben deze kosten maar ook het rendement van een eventuele investering inzichtelijk gemaakt.
Lees meer →
OPLOSSINGSGERICHTE WORKSHOPS
Zorg & Sociaal domein

Samenwerken in Uithoorn: ontbrekende puzzelstukjes invullen met oplossingsgerichte workshops
In de wijk wordt door veel verschillende partijen samengewerkt aan belangrijke vraagstukken gericht op burgers en cliënten. Vaak komt men er onderling prima uit, soms is er voor specifieke onderwerpen iets extra’s nodig. Bureau VBZ organiseert workshops waarbij met alle betrokken partijen naar een gezamenlijke oplossing wordt gezocht.
Lees meer →
PARTICIPATIEPRIJS WERKGEVERS - AANMELDEN GESTART
Arbeidsmarkt

Welke werkgever levert een topprestatie bij het inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? Om succesvolle voorbeelden van werkgevers in beeld te brengen is de Participatieprijs voor werkgevers in de regio Zuid-Kennemerland in het leven geroepen.In de vijfkoppige jury zitten René Nelis (BDO), Gea Kuiper (Twizzting), Fabiènne Hendricks (Tata Steel Academy), Marion Fisser (VBZ) en Jeroen Coops (Pasmatch). De prijs is een initiatief van het Werkgevers Servicepunt voor Zuid-Kennemerland en IJmond. Werkgevers uit de regio Zuid-Kennemerland kunnen zich nu aanmelden of aangemeld worden voor de participatieprijs.
Lees verder →
TRENDS IN VOLKSGEZONDHEID IN DE REGIO KAM
Zorg & Sociaal domein

Het trendscenario van de Volksgezondheid Toekomstverkenning (VTV) 2018 ten aanzien van lichamelijke aandoeningen en verstandelijke en psychiatrische beperkingen (zie website VTV/ aandoeningen) is vertaald naar de KAM regio.
Lees verder →
TERUGBLIK BIJEENKOMST DUURZAAM MEEDOEN, 'BETER WORDEN IN JE WERK'
Arbeidsmarkt

Van verzuim naar preventie
Wat maakt nu in de praktijk werkelijk het verschil binnen een organisatie die in een positieve of negatieve spiraal zit ten aanzien van het werkklimaat? Zo’n 38 deelnemers kwamen op 5 juni naar de bijeenkomst om de ‘good practices’ te horen van 2 prijswinnende VBZ-organisaties. SIG heeft de prijs gewonnen van Beste werkgever 2017 bij Effectory en divisie, Triversum kind en gezin van GGZ NHN is 3e geworden in de ranking lijst van Vernet.
De aftrap van de bijeenkomst werd door Martijn Venus van Stichting IZZ gedaan met de woorden dat werken in de zorg prachtig is maar vaak ook fysiek en psychisch belastend.
Lees het verslag van de bijeenkomst Duurzaam Meedoen →
WEDEROM STIJGING VAN ZORG- EN WELZIJNSVACATURES
Arbeidsmarkt

Resultaten vacaturepeiling SIGRA en VBZ voorjaar 2018
In totaal deden 72 zorg- en welzijnsorganisaties mee met de vacaturepeiling voor het werkgebied SIGRA en VBZ. Zij melden in totaal 1619 vacatures waarvan 54% als moeilijk vervulbaar werd aangemerkt. Dit keer zijn ook de vacatures op WO-niveau meegenomen. Zodoende ‘kampt’ de GGZ met de hoogste vacaturegraad, maar wanneer de WO-functies niet worden meegenomen heeft wederom de VVT-sector de hoogste vacaturegraad en heeft ook relatief de meeste moeilijk vervulbare vacatures. Deze moeilijk vervulbare vacatures zijn vooral te vinden in Zaanstreek-Waterland (70%), Groot Amsterdam (71%) en Midden- en Zuid-Kennemerland (69%)
Lees de vacaturepeiling Voorjaar 2018 →
GEEN NUMERUS FIXUS
Op
leidingen

Hogeschool Inholland heeft besloten geen numerus fixus meer aan te vragen voor de opleiding Verpleegkunde voor het collegejaar 2019-2020. Dat is goed nieuws. Voor het oplossen van de personeelstekorten hebben we in onze regio namelijk veel hbo-verpleegkundigen nodig. Binnen ons regionaal actieplan gaan we samen met Hogeschool Inholland kijken hoe we de toekomstige verpleegkundigen een goede leerplek in de organisaties kunnen geven.
Lees bericht Hogeschool Inholland →
AGENDA
BIJEENKOMSTEN 2018
17 juli 2018
18 sept 2018
Kick-off jongerencampagne
Tijd: 17.30-18.30 uur
Locatie: nog niet bekend
Meer informatie volgt

SAMSAM Samen doen, samen delen
Tijd: 16.00 uur
Locatie: SEIN, Cruquius
Meer informatie
1 okt 2018
15 nov 2018
Thuis met hersenletsel
Tijd: 15.00 uur
Locatie: De Luifel, Heemstede
Meer informatie
VBZ-najaarsconferentie
Locatie: Sociëteit, Haarlem
Meer informatie volgt
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u graag veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of u uitschrijven van deze mailing

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*