NIEUWSBRIEF SAMEN VOOR BETERE ZORG DECEMBER 2019
GOED BEZOCHTE ZORG.IK? CARRIÈRE- EN ORIËNTATIEAVOND
Op 17 december vond een geslaagde ontmoeting plaats tussen werkzoekenden en werkgevers in zorg en welzijn. Naast de werkgevers, op zoek naar nieuwe medewerkers met een zorghart, waren ook aanwezig en beschikbaar: Nova College Zorg en Welzijn, loopbaancoaches van Sterk in je werk, Werkgeversservicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond en Infopunt Zorg. Daarnaast waren twee carrièreswitchers beschikbaar voor vragen en ervaringsverhalen.
Lees verder
 
WEEK VAN ZORG EN WELZIJN WORDT: ONTDEKDEZORG WEEK
Voor velen een bekend begrip, de Week van Zorg en Welzijn. Om beter aan te sluiten op de landelijke Ik Zorg campagne en om sterker landelijk te communiceren over deze week is Bureau Mensch gevraagd om een doorvertaling van Ik Zorg te maken in visuele identiteit, strategie en middelen richting diverse doelgroepen en activiteiten. De eerste doorvertaling is nu gedaan voor deze week, de week gaat de Ontdekdezorg Week heten. 
Lees verder

 
 
ZET ALVAST IN DE AGENDA: 21 MAART 2020!
Op zaterdag 21 maart 2020 vindt de tweede editie plaats van de ZORG.IK? Carrièrebeurs voor zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden.Van 14.00 tot 18.00 uur kunnen in het Polderhuis in Velserbroek herintreders, carrièreswitchers/zij-instromers, (bijna) schoolverlaters (mbo/hbo) en huidige zorgmedewerkers informatie opdoen over opleidingen, loopbaanadvies ontvangen en een overzicht krijgen van vacatures in de regio.
Lees verder

 
 
WELKOM, FLEURAGE RÉSIDENCES
Fleurâge Residences is lid geworden van samen Voor Betere Zorg. Op de website van Fleurâge Residences staat: “Het komt er niet op aan hoe oud wij zijn, maar HOE wij oud zijn.” De organisatie opende in 1997 haar deuren en vaart al decennia een eigen koers in zorgland.
Lees verder

 
 
IMPRESSIE EN EVALUATIE STERK IN JE WERK WEEK
'Sta jij ook altijd 'aan'? Investeer in jezelf!' Onder dit motto stond tijdens STERK in je WERK Week van 18 t/m 22 november de vitaliteit van zorgmedewerkers centraal. De week bood volop activiteiten speciaal voor zorgmedewerkers.
Lees verder

 
 
MOOC OVER TOEKOMSTBEHENDIG WERKEN
In november vond 3 weken lang op initiatief van Spaarne Gasthuis een MOOC plaats,met als onderwerp het hoe, wat en waarom van toekomstbehendig werken. Welke invloed heeft technologie op ons werk? Hoe kunnen we er goed gebruik van maken? Een MOOC is een innovatieve digitale leeromgeving, gebaseerd op inspirerende bronnen en vragen om zo kennisuitwisseling te stimuleren. In de MOOC gingen deelnemers in gesprek met elkaar, wisselden zij ideeën en ervaringen uit. Momenteel wordt door Spaarne Gasthuis het effect van de MOOC getoetst. 
 
MASTERCLASS 'VAN VERZUIM NAAR INZETBAARHEIDSCULTUUR'
In november is het platform Arbeid, gezondheid en duurzame inzetbaarheid gestart met de masterclass ‘Van verzuim naar inzetbaarheidscultuur’. Aan de masterclass nemen 16 organisaties deel: ViVa! Zorggroep, Leger des Heils, GGZ inGeest, Nieuw Unicum, RIBW K/AM, Heliomare, SIG, ActiVite, Kenter Jeugdhulp, Kennemerhart, Ons Tweede Thuis, Spaarne Gasthuis, SEIN, Stichting PCSOH, Raphaëlstichting en Sint Jacob. Samen willen zij bijdragen aan de kwaliteit en continuïteit van cliëntenzorg én het werkplezier van zorgprofessionals.
Lees verder

 
 
TERUGBLIK REGIOPRAAT: GOED WERKGEVERSCHAPAdjustments (8).jpeg
Donderdag 14 november 2019 zijn werkplezier, voldoende energie, medewerkers goed begeleiden de thema’s die op de agenda staan van onze regiopRAAT, dit keer bij Nieuw Unicum. We hebben inspirerende sprekers uitgenodigd: Marcel Bruist en Wessel Schulte van de Amsterdam UMC Academie, Aukje Nauta, bijzonder hoogleraar ‘Enhancing individuals in a dynamic work’ en Patrick Davidson die ons meeneemt in zijn gloedvol betoog over ‘Werk en energie.
Lees verder

 
 
ZORG EN WELZIJN IN DEZE REGIO ZET FORS IN OP BEHOUD MEDEWERKERS
De afgelopen maanden is een landelijk onderzoek uitgezet naar de reden van vertrek van werknemers bij zorg- en welzijnsorganisaties. Het mooie nieuws uit de landelijke cijfers is dat maar een klein percentage (19%) van de werknemers zorg en welzijn definitief verlaten heeft, het overgrote deel (81%) geeft aan in de toekomst nog bij dezelfde of een andere werkgever in de sector te willen werken. Niettemin geven de cijfers genoeg redenen om niet alleen aandacht te geven aan werving van personeel maar vooral ook fors in te gaan zetten op behoud van personeel.
Lees verder

 
 
OPTIMALE OUDERENZORG DOOR EEN KENNIS- EN EXPERTISECENTRUM
In september 2019 hebben de ouderenzorgaanbieders hun visie op de ouderenzorg in de regio Kennemerland gepresenteerd. Om deze visie te realiseren zijn er activiteiten en projecten afgesproken die gezamenlijk worden opgepakt. Eén van de regionale projecten is het Kennis- en Expertise Centrum rondom probleemgedrag in de ouderenzorg (KEC). Projectleider Watzelien van Gelderen, tevens teamleider Behandeling & Revalidatie bij Kennemerhart, vertelt hier meer over.
Lees verder

 
 
SAMEN STERKER MET...
Samen sterker, samen Voor Betere Zorg. Wij willen de lezers van deze nieuwsbrief nader laten kennismaken met de mensen achter samen Voor Betere Zorg. Dit keer stellen wij twee nieuwe collega's voor van het kantoor van samen Voor Betere Zorg: Inge Muller en Maurits Follender Grossfeld.
Lees verder
 
WIJ GAAN VERHUIZEN!
Dozen inpakken, flink opruimen en inrichten... we zijn er bijna klaar voor!
Vrijdag 20 december verhuist het kantoor van samen Voor Betere Zorg naar
Leidsevaart 582
2014 HT Haarlem
Telefoonnummer en website blijven hetzelfde:
023 - 023-532 21 5 1 samenvoorbeterezorg.nl

Wij wensen je fantastische feestdagen en zien je graag in 2020 op onze nieuwe locatie.
 
27 januari 2020
10 februari 2020
Masterclass ‘Van verzuim naar inzetbaarheidscultuur'
Tijd: 9.00 - 13.00 uur
Locatie: volgt
Meer informatie
Regionale Actieraad Personeelstekorten (RAP) In gesprek met zorgprofessionals over de personeelstekorten
Tijd: 17.00 - 19.30 uur
Locatie: volgt
Meer informatie
27 februari 2020
9 maart 2020
Toekomstgericht opleiden
Tijd: 9.00 - 12.00 uur
Locatie: volgt

 
Masterclass ‘Van verzuim naar inzetbaarheidscultuur'
Tijd: 9.00 - 13.00 uur
Locatie: volgt
Meer informatie
16 - 21 maart 2020
21 maart 2020
ONTDEKDEZORG WEEK
Meer informatie
ZORG.IK? Carrièrebeurs
Meer informatie