*|MC:SUBJECT|*
VBZ nieuwsbrief december 2018
View this email in your browser
VBZ NIEUWSBRIEF DECEMBER 2018
TERUGBLIK ALV EN AFSCHEID JAN BAUER
Wij mogen terugkijken op een goed bezochte ALV op 21 november bij ’t Dolhuys in Haarlem waar wij officieel afscheid namen van bestuursvoorzitter Jan Bauer. Hans van Looijen, directeur van ’t Dolhuys was de gastheer deze middag en nam de aanwezigen even kort mee in de geschiedenis van dit monument. Mooi om te weten is dat ze zonder subsidies al 500.000 bezoekers geïnformeerd hebben over ‘de geest’.
We blikten met elkaar terug op 2018 en vooruit naar 2019. De terugblik op onze activiteiten was mooi samengevat in een filmpje met de highlights van afgelopen jaar.
Lees verder→
TERUGBLIK VBZ CONFERENTIE EN AFSCHEID LIESBETH
We zijn tijdens deze conferentie op zoek gegaan naar de scharrelruimte. Hou je vast aan bestaande systemen, en bestaande vormen van organiseren en leiderschap. Of durf je dat los te laten? Vele interessante sprekers gingen met de ruim 100 bezoekers aan de slag met deze vragen. Bekijk het filmpje dat terugblikt op deze conferentie.

Afscheid Liesbeth van Hellemondt
Op de VBZ Conferentie was al even een speciaal moment waarop wij Liesbeth bedankten voor haar tomeloze inzet en de geweldige organisatie van deze conferentie. Donderdag 6 december was echt haar laatste dag die wij afsloten met een etentje bij het Nova Restaurant in Haarlem. We gaan een sociale, humorvolle, enthousiaste en heel professionele collega missen. Liesbeth heel erg bedankt!

Lees het verslag →

DIGITAAL EXITONDERZOEK 2019
Hoe kunnen we ongewenst verloop beperken? samen Voor Betere Zorg werkt samen met 8 andere werkgeversverbanden aan een aanbod voor leden voor digitaal doorlopend uitstroomonderzoek. Organisaties krijgen (realtime) inzicht in eigen resultaten in een dashboard, waar zij ook benchmarkinformatie vinden. Interesse om deel te nemen?
Lees verder→
'IK ZORG'-CAMPAGNE MET REGIONAAL CONTACTPUNT
Dat de landelijke publiekscampagne Ik Zorg van start is gegaan, kun je bijna niet hebben gemist. Via abri’s, tv- en radiocommercials en berichten op social media duiken krachtige portretten en bijbehorende verhalen op. Wij hebben inmiddels een werksessie gehad met HR- en communicatiemedewerkers om hen te informeren over de uitrol van Ik Zorg in deze regio. Monique Beentjes, coördinator van het Regionaal Contactpunt, is gestart en gaat de komende weken alle werkgevers in de regio bezoeken.
TERUGBLIK SYMPOSIUM PALLIATIEVE ZORG
Belangrijk onderdeel van het programma was de theatervoorstelling 'Botte Pech'. Een voorstelling over de zoektocht van een patiënt, de sociale context en de zorgprofessional: hoe om te gaan met ongeneeslijk ziek zijn? 'Botte pech' is mooi, aangrijpend en indrukwekkend theater, door moedige vrouwen die hun persoonlijke verhaal middels dit theaterstuk durven te delen.
Volop gelegenheid was er om over de voorstelling en ieders eigen verhaal in gesprek te gaan.

Lees verder→
SECTORPLANPLUS: DERDE TIJDVAK
Van 3 tot en met 21 december kunnen werkgevers in zorg en welzijn subsidie aanvragen voor opleidingen in het derde tijdvak. In totaal komt ten minste € 95 miljoen beschikbaar.
De opleidingen leveren een bijdrage aan de aanpak van de tekorten op de arbeidsmarkt. Ze zijn gericht op nieuwe instroom, gekwalificeerde scholing, scholing van praktijkbegeleiders en met ontslag bedreigde medewerkers.
Lees verder→
INSPIRERENDE BIJEENKOMST OVER NIEUWE WETGEVING IN DE ZORG
Op woensdag 21 november vond in het Dolhuys in Haarlem een invitational conference plaats over nieuwe wetgeving in de zorg. Zo’n 35 genodigden, uit verschillende gelederen als gemeenten, huisartsencoöperaties, Openbaar Ministerie, welzijn en natuurlijk de VBZ-organisaties zelf, waren hierbij aanwezig. Het was een inspirerende bijeenkomst, waarbij kennis en ervaringen gedeeld zijn. Vooral de opbrengst uit de 3 verschillende gesprekstafels rond de Geestelijke Gezondheidszorg, Verstandelijke Gehandicaptenzorg en Verpleging, Verzorging & Thuiszorg heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd.
Lees verder →
INSPIRATIEBIJEENKOMST STRATEGISCHE PERSONEELSPLANNING (SPP)
Strategisch 2019 in!
De aanmeldingen stromen al binnen voor deze mooie inspiratiebijeenkomst op maandag 28 januari 2019. Er is duidelijk een gedeelde interesse rond vraagstukken als: Hoe richt je je strategische personeelsplanning in, wie betrek je daarbij, van kwaliteit naar kwantiteit, etc. De deelnemers kunnen workshops volgen van Hanneke Moonen, AnalytiQs, Scrum Company en Gerard Evers.
Aanmelden →
MANTELOVEREENKOMST RANDSTAD
Wij hebben met Randstad een akkoord bereikt over een nieuwe Mantelovereenkomst VBZ en Randstad voor de inzet van (flex)krachten. Nieuw in de overeenkomst is de inzet van buitenlandse gediplomeerde verpleegkundigen. De vijver waaruit we kunnen vissen in de regio wordt daarmee op korte termijn groter. Een belangrijke stap gelet op de tekorten.
Lees verder→
AGENDA
BIJEENKOMSTEN 2019
24-12 t/m 1-1 2019
28 januari 2019
Sluiting kerstvakantie
In verband met de feestdagen is het bureau niet bereikbaar.

Inspiratiebijeenkomst SPP
Tijd: 12.30 - 17.00 uur
Locatie: Donauweg 23, Amsterdam

Meer informatie
18 april 2018
Save the date
RegiopRAAT
Tijd: 13.00 - 17.30 uur
Locatie: Nieuw Unicum, Zandvoort

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Wilt u graag veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
U kunt uw voorkeuren aanpassen of u uitschrijven van deze mailing

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*