ZORG.IK? Carrière- en oriëntatieavond

ipazz.png

Oriënteren op een (vaste) baan in zorg of welzijn

Op 17 december vindt van 18.00 tot 21.00 uur bij het UWV Werkbedrijf, Zijlsingel 1 in Haarlem de ZORG.IK? Carrière- en oriëntatieavondplaats. Bezoekers kunnen deze avond zich oriënteren op een vervolgstap of nieuwe stap voor een carrière in zorg en welzijn. Verschillende werkgevers die op zoek zijn naar mensen met een zorghart maken graag nader kennis en bieden direct werkgarantie. Zij hebben het convenant werkgarantie ondertekent, dit houdt in dat wanneer iemand bij hen start met een leerwerktraject deze verzekerd is van een vaste baan bij hen of bij een collega-organisatie.

Monique Beentjes, de organisator van deze avond vertelt: “De aanwezige werkgevers bieden opleidingen in de zorg aan. Als je nog geen diploma hebt maar wel interesse hebt om in de zorg te gaan werken, kun je deze avond gebruiken om je te oriënteren op de vele mogelijkheden. Er zijn diverse leerwerktrajecten, je volgt een opleiding tot bijvoorbeeld helpende, medewerker Maatschappelijke Zorg of verzorgende IG en ontvangt in de meeste gevallen vanaf dag één salaris. Na het succesvol afronden van jouw opleiding bieden de werkgevers jou een baangarantie.”

Een nieuwe aanpak: badge2match!

Monique: “Op 17 december willen we gaan matchen op basis van competenties. Je kunt deze avond vergelijken met het populaire televisieprogramma ‘First dates’! Tijdens het event ga je op zoek naar de match die bij jou past. Bij een passende match lichten de badges van de werkgever en de werkzoekende op en gaan ze met elkaar in gesprek over de mogelijkheden. Meld je van tevoren aan via infopuntzorg.nl.”

De werkgarantie is een resultaat vanuit de regionale samenwerking om de personeelstekorten in de zorg aan te pakken. Werkgeversorganisatie samen Voor Betere Zorg (VBZ) coördineert deze samenwerking. Het convenant werkgarantie in zorg & welzijn wordt ondersteund door ROC Nova College, UWV, CNV Zorg & Welzijn, Hogeschool InHolland, zorgkantoor Zilveren Kruis, zorgkantoor Zorg en Zekerheid en gemeenten.

2019-12-03 12:43:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.