WGA-stelselwijziging en duurzame mobiliteit

In de bijeenkomst ’WGA stelselwijziging en Duurzame mobiliteit’ op 8 maart jl. werd door Bart Mol van Aon Risk Solutions de financiële veranderingen van de WGA uitgelegd. Vooral de samenvoeging van WGA-vast en -flex heeft de nodige consequenties. De presentatie van deze middag is terug te vinden op VBZ-KAM.nl:  https://vbz-kam.nl/werkgroepen/re-integratie/

Inzichtelijk werd gemaakt wat de kosten voor verzuim en arbeidsongeschiktheid zijn. De zorg voor preventie en duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker voor werkgever en medewerker. Daarnaast werd uitgelegd welke activiteiten er verwacht worden bij ‘eigenrisicodragerschap’ of het ‘publiek verzekerd’ zijn.

Na de pauze hield Sjaak van Heukelum partner onder andere bij xelfer.nl een warm pleidooi om buiten de geijkte kaders te kijken bij re-integratie en mobiliteit.  Hij vertelde  dat als werkgevers in gezamenlijkheid en oprechte arbeidsmarktbetrokkenheid gebruik maken van een portal en het geloof in selfplacement van de medewerker de mobiliteit volop op gang komt. Vooral het inzetten van proefplaatsingen maakt de kansen op werk-naar-werk groot. 

Wie de bijeenkomst op 8 maart heeft gemist kan zich kosteloos aanmelden bij de Sigra https://www.sigra.nl/agenda/1164  op 12 april a.s.

Informatie op te vragen bij Liesbeth van Hellemondt l.vanhellemondt@vbzkam.nl

2016-03-23 15:00:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.