Wel Zijn Markt 16 maart 2017

De voorbereiding van de zesde Wel Zijn Markt is gestart, voor het eerst onder de vlag van VBZ. Nieuw is dat de markt plaatsvindt tijdens de landelijke Week van Zorg en Welzijn. De markt wordt georganiseerd door vrijwilligers en waar nodig ondersteunt door Bureau VBZ.

De eerste vijf Wel Zijn Markten waren activiteiten van Stichting Net-Werk Vrijwilligershulp Zuid-Kennemerland. Deze stichting houdt op te bestaan en zocht naar natuurlijke samenwerkingspartners waarmee op inhoud voordelen kunnen ontstaan.  Samen Voor Betere Zorg vindt het belangrijk om deze succesvolle markt voort te zetten en heeft op 15 juni formeel de organisatie van de markt overgenomen. De eerste stap is het werven van fondsen.

overdracht WZM naar VBZ.JPG

Doelstelling Wel Zijn Markt 2017
Inwoners van Zuid-Kennemerland informeren en adviseren over het aanbod van wonen, welzijn, zorg, vervoer en financiën via een openbare markt. Vertegenwoordigers van zowel vrijwilligers- als professionele organisaties bemensen stands op de markt en geven persoonlijk advies en antwoord op vragen. Belangrijke doelen van de Wel Zijn Markt zijn:

  • Hulpverleners kunnen inhoudelijke informatie krijgen over actuele ontwikkelingen (Wmo, loketontwikkeling, professionalisering) in hun werkveld.
  • Organisaties kunnen zich aan potentiële vrijwilligers en personeel/stagiaires presenteren.
  • Organisaties en professionals met elkaar in contact brengen
  • Werven nieuwe vrijwilligers voor zorg- en welzijnsorganisaties
  •  Werven nieuwe medewerkers voor zorg- en welzijnsorganisaties

Op de foto Tanja Ineke (directeur Bureau VBZ) en Hilde van der Molen (Voorzitter Stichting Net-Werk)

2016-06-30 13:35:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.