Week van Zorg en Welzijn 2016: aandacht voor grote veelzijdigheid

De Nationale Week van Zorg en Welzijn is met een zeer gevarieerd programma succesvol verlopen. Tienduizenden bezoekers keken door heel Nederland achter de schermen bij meer dan 1.300 locaties van zorg- of welzijnsinstellingen. Drieëndertig BN-ers, van politici tot popartiesten, van cabaretiers tot bestuurders waren enthousiaste ambassadeurs van deze grootste sector van Nederland. In de vijfdelige TV-serie Heel Holland Zorgt waren verrassende ontmoetingen en actuele reportages te zien over Zorg en Welzijn. En in de grootste huis-aan-huis-krant kon men zich informeren over de ontwikkelingen in deze grootste sector van Nederland.

barry paf bij sint jacob.JPG

mirella van markus bij De Hamelink.

 

 

 

 

 

 

 

Barry Paf tijdens de Kick Off  op 14 maart 2016 bij Meerhoeve (Sint Jacob) en Mirella van Markcus bij De Hamelink (SHDH)

Bezoekers van oud tot jong konden zelf ervaren hoe het was om slechtziend te zijn, aan dementie te lijden, om oud te zijn of een lichamelijke handicap te hebben. Er was een masterclass tandartsassistente, er waren hop-on-hop-off-bussen tussen locaties, een valpreventieparcours, mensen konden koken in instellingskeukens of eten met bewoners, er was een loopanalyse, men kon gehoortesten en oogmetingen laten doen, een huisartsenpraktijk bekijken of woonzorgcentra bezoeken om te kijken waar je als oudere het beste terecht kunt, tot en met een rollatortraining. Ook ontbraken de populaire beren- en poppendokters niet, de rondleidingen door de operatiekamer of het meerijden met een ambulance. Kortom, de grote variatie en veelzijdigheid van Zorg en Welzijn zijn met succes aan bod gekomen tijdens de vierde editie van de Nationale Week van Zorg en Welzijn.

impressie week.JPG

 

2016-03-23 15:02:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.