Wat hebben Rafael van der Vaart en ik gemeen?

Zomerstageblog

De zomer is de tijd om nieuwe indrukken op te doen. Je gaat er op uit, zoekt nieuwe culturen op en leert nieuwe mensen kennen. De zomer - zo vonden wij bij de vereniging samen Voor Betere Zorg- is een goed moment eens op zomerstage te gaan bij onze leden. Onze medewerkers op kantoor zetten zich het hele jaar door in voor mooie projecten ten behoeve van de zorg. Maar hoe goed kennen wij de zorg, kennen wij de zorgverleners, hoe ziet hun werk eruit? En kunnen wij - door hierover te bloggen - meer aandacht geven aan hun waardevolle werk? Dat is het doel van onze zomerstages bij onze leden.

Hierbij de aftrap door Monique Beentjes.

Over Monique Beentjes:

Zij werkt als coördinator van het regionaal contactpunt Infopunt Zorg. Via dit contactpunt informeren wij inwoners in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden over leren en werken in zorg en welzijn.

 

Wat hebben Rafael van der Vaart en ik gemeen?

Monique trouwen.jpgNou zo op het eerste gezicht natuurlijk niet zo heel veel. Ik ben niet goed in voetbal en ik ben ook geen jongetje. Maar tijdens mijn stage bij ViVa! Zorggroep (locatie Meerstate) kom ik er achter dat zowel Rafael als ik getrouwd zijn door dezelfde trouwambtenaar.  Ik heb ‘mijn trouwambtenaar’ na mijn trouwdag (18 jaar geleden) niet meer gezien, maar ik herken hem meteen als ik binnen stap bij Meerstate.

Het is dinsdag 20 augustus en ik mag een dagje meedraaien met Uitbureau Meerstate. Ik krijg een warm welkom door Miranda en Corina die samen met nog 2 collega’s het Uitbureau Meerstate runnen. Zij zijn beiden activiteitenbegeleider, en organiseren en begeleiden activiteiten voor de bewoners.

welkom bij Meerstate.jpgDe ogenschijnlijk eenvoudige bezigheden hebben altijd een doordacht plan. Een activiteit kan gericht zijn om eenzaamheid en verveling te voorkomen, maar kan ook zijn om de bewoners te stimuleren en uit te dagen. Deze twee meiden doen alles met een aanstekelijk enthousiasme. Je ziet dat dit werkt, de bewoners komen los en praten en lachen steeds meer. Heel fijn om te zien.

Dummiemomentje

Ik mag aangeven of ik mee wil met de wandelclub. Het is heerlijk weer, dus je snapt wel dat ik snel toestem. We zijn met een aantal vrijwilligers en medewerkers een uurtje buiten. Heerlijk door het groen en door het Rendoorpark of wel de rijkeluisbuurt zoals Hannah (een van de bewoners) het noemt. Deze gezellige wandeling kan niet plaatsvinden zonder vrijwilligers. De bewoners waarderen dit zeer, Carla zegt: ‘Dat is MIJN man, daar ga ik mee wandelen…’ Voor nu even dan.

Monique bij rolstoel.jpg'Heerlijk is het, al heb ik wel een 'dummiemomentje.'

Tijdens de wandeling doen we net of we allemaal een huis uit mogen zoeken. ‘Welk huis vindt u het mooiste mevrouw Berends?’ ‘Ik vind die daar wel mooi met die grote auto voor de deur!!’ Heerlijk is het, ook al heb ik wel een ‘dummiemomentje’. Na een hele korte pauze, waarin een bewoonster die eerst zelf wandelt toch in de rolstoel wil, wissel ik van rolstoel met Corina omdat de rolstoel die ik duw een beetje een zachte band heeft. Maar jeetje die andere rolstoel rijdt helemaal zwaar, dus ik wil wel weer terug ruilen… Ben ik vergeten de rem eraf te halen! Een automatisme voor de echte zorgmedewerker, maar voor mij als stagiaire dus niet.

 

Omscholen

geheugenspel.jpg’s Middags doen we met een aantal bewoners een geheugentrainingsspel. Samen met Corina halen we eerst de bewoners op. Dan merk ik echt het tekort aan personeel, want we doen er wel een halfuur over om iedereen om het bordspel te krijgen. Hoe fijn zou het zijn als er vanuit de afdeling gewoon iemand even weg kan om de bewoners naar de activiteit te brengen? Na een kopje koffie, het spel en nog een frisje is de dag ten einde.

'GA OMSCHOLEN, daar ben jij toch van?!'

Bij het opruimen van De Knip nemen we de dag nog even door en natuurlijk willen Miranda en Corina weten wat ik van de dag vond. Heerlijk zeg ik en het is echt heel belangrijk dat er ook voor het welzijn van de bewoners aandacht is. Daar zorgen jullie voor! Ik mag wat hen betreft ook wel blijven. ‘GA OMSCHOLEN’, zegt Miranda, ‘daar ben jij toch van?!’ #IKZORG

In onze blogs vertellen wij over onze ervaringen, maar gaan zorgvuldig om met de privacy van bewoners en medewerkers. Daarom zijn in de meeste gevallen de namen gefingeerd en staan bewoners niet herkenbaar op foto’s.

  

 

2019-08-22 14:52:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.