Waardigheid & Trots in deze regio

Het leveren van goede, passende zorg wordt steeds lastiger omdat de lichamelijke en geestelijke beperkingen van bewoners toenemen terwijl de beschikbare middelen afnemen. Staatssecretaris van Rijn heeft daarom het programma Waardigheid & Trots opgezet. Het doel van het programma is de kwaliteit van de Nederlandse verpleeghuizen te verbeteren.

Een jaar geleden hebben ruim 650 locaties van meer dan 150 verpleeghuizen zich een voorstelling gemaakt van hoe de verpleeghuiszorg verbeterd kan worden. Zij hebben cliëntvertegenwoordigers, professionals en anderen overtuigd van hun visie en aanpak. Enthousiast zijn zij aan de slag gegaan om hun droom na te jagen. De zorgverleners hebben bovendien in groepen met elkaar kennis, ideeën en ervaringen uitgewisseld.

Nu, ruim een jaar later, zijn er de eerste nieuwe inzichten en resultaten. Het gaat onder meer over het inzetten van vrijwilligers, betrekken van mantelzorg, inzet van technologie en het geven van meer bewegingsruimte van bewoners en persoonsvolgende bekostiging. De resultaten van deze voorhoede van de vernieuwers zijn de eerste voortekenen van hoe de verpleeghuiszorg zich de komende jaren zal ontwikkelen.

VBZ leden die hieraan meedoen zijn:
Activite, Amstelring, Amie Ouderenzorg, De Zorgspecialist, Sint Jacob, St Pro Senectute, ViVa!Zorggroep, Zorgbalans, Zorgcentra Meerlanden, Zorggroep Reinalda,

Alle deelnemers die van start gegaan zijn, kunt u per thema hier terugvinden en hun plannen en vorderingen bekijken. http://www.waardigheidentrots.nl/deelnemers/

 

2016-06-30 13:54:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.