VBZ Arbeidsmarktconferentie Met lef koersen op kansen

In woelig vaarwater zoeken we in Zorg en Welzijn naar een nieuwe koers. Op de tweede VBZ-arbeidsmarktconferentie bespreken we met elkaar hoe de bakens op de arbeidsmarkt zijn verlegd. We gaan aan de slag met alles wat we kunnen en moeten doen om genoeg professionals aan boord te krijgen en te behouden voor de zorg.
Inspirerende sprekers die vanuit verschillende gezichtspunten de arbeidsmarkt benaderen nemen je mee in hun verhaal ter inspiratie, bewustwording en/of actie.

‘Ochtendappel’

Pieter Webeling is loods van de dag. Hij gooit de trossen los met een panelinterview over de landelijke en regionale arbeidsmarkt, met:

  • Lucien van Ruth, bestuurder ViVa! Zorggroep en portefeuillehouder VBZ-Arbeidsmarkt
  • Joost Kuijpers, VWS senior beleidsmedewerker arbeidsmarkt
  • Jelle Boonstra, directeur RegioPlus
  • Marian Stet, lid raad van bestuur Hartekamp Groep
  • Joost Schrage, directeur De Zaak van Vertrouwen

Joseph Oubelkas vertelt, na zijn onterechte gevangenschap in Marokkaanse gevangenissen, over deze levensveranderende ervaring. De vraag hoe motiveer ik mijzelf in moeilijke situaties was dagelijkse kost voor hem. Hoe hij dit gedaan heeft, wil hij graag met ons delen.
Aart Bontekoning, onderzoeker en schrijver van o.a. 'Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties' neemt ons mee in zijn verhaal van generatiemanagement. Aart is een pleitbezorger voor jeugdige ouderen in organisaties.

‘Alle hens aan dek’
Tinka van Vuuren geeft in de middag een presentatie met de titel: 'Eigen regie is duurzaam meedoen'.
Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan in workshops. Tinka van Vuuren gaat hierbij een verdiepingsslag maken t.a.v. Eigen regie is duurzaam meedoen en de praktijk.

Bas Moreupakt binnen zijn workshop verschillende online en social kanalen op die voor imago en werving ingezet kunnen worden. En hij gaat in op de specifieke uitdagingen die dit met zich meebrengt.

Petra Biemans en Rien Brouwerpresenteren hun publicatie ‘21st century skills’ van verschillende zorgfuncties. Wat zijn de competenties van nu en in de toekomst? En wat vraagt dit van het onderwijs en de werkplek? Op welk 'dek' je staat kies je tijdens de conferentie.

bekijk het programma knop.JPG

2017-09-28 13:40:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.