Vacature programmamanager

samen Voor Betere Zorg zoekt een Programmamanager die samenwerkingsprojecten van regionale zorgorganisaties coördineert. Wij werken in de regio vanuit het principe: ‘Think big, start small, move fast!'

Wij zoeken een Programmamanager die zich als een vis in het water voelt binnen deze cultuur, energie en ambitie.

Programmamanager Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg – Haarlem
16 uur per week


samen Voor Betere Zorg is het samenwerkingsverband van organisaties en formele netwerken, actief in de gezondheidszorg en welzijnssector in Kennemerland, Amstelland en Meerlanden (KAM). Wij werken aan een optimale en integrale samenwerking tussen de aangesloten organisaties met als doel de best mogelijke zorg, behandeling en ondersteuning vanuit zorg en welzijn te realiseren voor burgers/patiënten/cliënten in de regio. Binnen samen Voor Betere Zorg zijn circa 35 organisaties verenigd, met samen ruim 30.000 medewerkers.

Wij werken samen rondom twee programma’s die een gezamenlijke regionale aanpak vragen, namelijk: Integrale Zorg & Welzijn en Arbeidsmarkt & Onderwijs. Binnen deze programma's werken wij met vier strategische thema’s: Arbeidsmarkt in balans, De juiste zorg op de juiste plek, Sociale en technologische innovaties, en Inclusieve samenleving.

samen Voor Betere Zorg ondersteunt een groep van VVT-organisaties in Kennemerland die samenwerken op het gebied van kwaliteit in het kader van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Deze organisaties werken samen binnen 10 tot 15 projecten om een antwoord te vinden op regionale vraagstukken in de verpleeghuiszorg. Daarnaast voeren zij per organisatie activiteiten uit die bijdragen aan de kwaliteit van zorg- en dienstverlening. Ieder project wordt door een projectleider uit de participerende zorgorganisatie uitgevoerd.

Dit ga jij doen

 • Je voert een regionaal programma uit, waar de 10-15 regionale projecten onderdeel van uitmaken en fungeert als programma- en procesbegeleider.
 • Je legt en onderhoudt relaties met de participerende zorgorganisaties en hun stakeholders en bevordert de onderlinge samenwerking.
 • Je treedt op als sparringpartner voor bestuurders en projectleiders van de organisaties.
 • De projectleiders stuur je aan en je ondersteunt hen met het opstellen van projectplannen en begrotingen, en zorgt ervoor dat resultaten van de projecten (inhoudelijk en procesmatig) tot uiting komen.
 • In overleg met bestuurders stel je nieuwe projecten voor en weet je hier draagvlak voor te creëren.
 • Verantwoording, over de in- en externe communicatie van de samenwerkingsprojecten en de resultaten, leg je af aan de directeur van samen Voor Betere Zorg.

 

Wij zoeken jou

 • Je hebt kennis op post-hbo niveau binnen dit werkterrein. Je hebt relevante en aantoonbare deskundigheid op het gebied van advisering en project- en programmamanagement.
 • Je beschikt over een analytisch vermogen en kan goed verbanden leggen. 
 • Je hebt kennis van de sector, organisaties en organisatieprocessen. Ontwikkelingen binnen het vakgebied en het werkterrein houd je nauwgezet bij evenals veranderingen in wet- en regelgeving. 
 • Je bent initiatiefrijk en ondernemend.  
 • Je bent tactvol, organisatiesensitief, kunt anderen motiveren en omgaan met weerstanden. 
 • Je hebt gevoel voor verhoudingen en overtuigingskracht om samen met anderen resultaten te behalen en te zorgen voor een optimale samenwerking met en tussen organisaties. 
 • Je kunt je zeer goed mondeling uitdrukken, dit is nodig bij het adviseren van bestuurders, directies, managers en andere disciplines.
 • Je beschikt over een goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor het opstellen van adviezen en projectverantwoording.

Wij bieden je

Een afwisselende functie, waarbij je volop kans hebt om kennis te maken met de verschillende organisaties, professionals uit verschillende disciplines en ervaringsdeskundigen. Je krijgt veel ruimte om de functie en je inzet naar eigen oordeel in te vullen. Er is veel ruimte voor zelfstandig functioneren en eigen initiatief.
Deze interessante positie is voor 16 uur per week tot naar verwachting eind 2021 (dit is afhankelijk van voldoende beschikbaarheid van projectmiddelen).

Afhankelijk van je opleiding en ervaring verdien je bij ons als Programmamanager maximaal € 4.383,96 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (FWG 60 CAO VVT). Verder krijg je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 7,4%. Je bent voor je pensioen verzekerd bij het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT.

Interesse in deze baan bij samen Voor Betere Zorg?

Voor meer informatie neem je contact op met Ad Warnar of André de Jong via telefoonnummer: 023-532 21 51.
Voor een uitgebreid functieprofiel klik je hier

Een assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Stuur je sollicitatie naar: sollicitaties@vbzkam.nl

Je kan solliciteren tot en met 15 oktober a.s.

Het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.
Acquisitie door bureaus naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

2019-09-16 16:37:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.