Thuisblijven? Of handen uit de mouwen!

Fotohelpendehanden.png

Bij de zorgorganisaties kunnen we in deze coronatijd wel extra handen gebruiken. De gevolgen van corona en het testen zijn zichtbaar en voelbaar. Er zijn minder medewerkers terwijl de hoeveelheid werk toeneemt. Opnieuw wordt ook de horeca hard geraakt. Sommige restaurants gaan wederom over tot afhaal en breng service, maar veel personeel komt noodgedwongen weer thuis te zitten. 

Hildo Makkes van der Deijl, van Horeca NL afdeling Haarlem en samen Voor Betere Zorg proberen beide sectoren (zorg en horeca) samen te brengen.  ‘Niets is zo vervelend om door overmacht noodgedwongen thuis te zitten! Terwijl in andere sectoren extra menskracht hard nodig is. Wij hebben een oproep aan de horeca ondernemers gedaan om onze sector nu te helpen. Hierop hebben al diverse kandidaten gereageerd. Deze kandidaten kunnen we als ‘tijdelijke’ medewerkers bijvoorbeeld in zetten als:

  1. Gastheer/vrouw om bezoekers in de organisaties te ontvangen en ervoor te zorgen dat men hun bezoek aan familie of naaste veilig af kunnen leggen. Daarnaast mogen ook de eigen medewerkers deze periode wel een beetje in de watten gelegd worden met koffie, thee en lekkers. Horeca medewerkers die nu noodgedwongen thuis zitten, kunnen dit ons inziens heel goed.
  2. Horecamedewerkers een korte scholing aanbieden. Hiermee kunnen de horecamedewerkers in de rol van Begeleidend Zorgverlener aan de slag. Deze “crisismedewerker” is in staat om ADL zorg aan te bieden. Men werkt zelfstandig aan de hand van het zorgleefplan, waarbij wensen en behoeften van zorgvragers op gebied van zorg en welzijn centraal staan. De crisismedewerker biedt verantwoorde en veilige zorg op basis van methodisch werken en rapporteert hierover. Met veranderende situaties en crisissituaties kunnen ze omgaan en weten ze de juiste hulp in te schakelen.

We zouden hier graag samen een detacheringovereenkomst voor maken (FWG15). Zo hebben we aan beide kanten een ‘’win/win situatie”.

Dus hebben jullie Extra Handen in de Zorg nodig dan kunnen horecamedewerkers in deze periode waardevol werk doen! Meld je dan aan op ons e-mail adres contactpunt@vbzkam.nl  en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

2020-11-02 14:29:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.