Thuis met hersenletsel, hoe verder?

In het kader van de Brain Awareness Week organiseerde het CVA-netwerk Haarlem e.o. op 16 maart in Haarlem een informatiebijeenkomst voor thuiswonende mensen met hersenletsel en hun naasten, getiteld ‘Thuis met hersenletsel, hoe verder?’ Met ruim 45 bezoekers was de zaal van Wijkcentrum De Wereld goed gevuld.

Rianne Robben van Heliomare vertelde over de gevolgen van hersenletsel, waarbij speciale aandacht werd besteed aan de onzichtbare gevolgen als vermoeidheid, overgevoeligheid voor prikkels, stemmingswisselingen, moeite met plannen en organiseren, geheugen- of concentratieproblemen en problemen met begrijpen of gebruiken van taal (afasie). Juist deze onzichtbare gevolgen zijn voor de persoon met hersenletsel en diens omgeving vaak heel ingrijpend.

Daarna vertelden vertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen van Hersenletsel.nl, Heliomare Hersenz, Ons Tweede Thuis en Tandem Mantelzorg wat hun organisaties voor mensen met hersenletsel en hun naasten kunnen betekenen. De bezoekers waren zeer positief over de bijeenkomst.

foto 6.jpg

Het CVA-netwerk zal de bijeenkomst evalueren en onderzoeken of het wenselijk is in de toekomst vaker een dergelijke bijeenkomst te organiseren. De bijeenkomst van 16 maart lag in het verlengde van de bijeenkomst ‘Thuis met hersenletsel’ die het CVA-netwerk op 1 oktober jl. organiseerde voor zorgprofessionals in de wijk.

2019-04-25 13:31:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.