Technologie en innovatie

health-2082630_1280.jpg

Programma Digivaardig in de Zorg en onderwijs in de regio KAM

Technologische innovaties zoals domotica, apps, software en robotica worden steeds belangrijker in de zorg. Het aanbod van onderwijs past zich hier op aan.

Hieronder leest u meer over het landelijke programma ‘Digivaardig in de Zorg’, twee opleidingen op het vlak van Zorg & Technologie in de regio KAM en de Makathon.

Programma Digivaardig in de Zorg

Een voorwaarde bij het inzetten van technologische innovaties is dat de zorgprofessional beschikt over de benodigde digitale vaardigheden en kennis van technologie en EHealth.

Vanaf april 2019 is de website www.digivaardigindezorg.nl beschikbaar voor de gehandicaptenzorg, verpleeg- en verzorgingstehuizen en de thuiszorg, daarna volgen de overige sectoren.

Het is een kennissite met gratis zelftest, leeradvies en digitale leermiddelen.

Voor informatie en advies over het gebruik van het programma Digivaardig in de Zorg kunt u terecht bij: Lilian van EL, l.vanel@vbzkam.nl , 023 3032 796

ROC Nova, Smart ICT engineer

Als Smart ICT engineer ben je thuis in Internet of Things (IoT) en ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, installeren en onderhouden van slimme - smart - toepassingen, die in steeds meer gebouwen en apparaten worden gebouwd.

Dit is een BOL opleiding en gericht op alle sectoren. Meer informatie: https://www.novacollege.nl/opleiding/smart-ict-engineer/

Contactpersoon: Tim van der Voord, tvoord@novacollege.nl

Hogeschool Inholland, deeltijd masteropleiding Advanced Health Informatics Practice

De opleiding leidt op tot een master functionaris die werkt op het snijvlak van zorg/welzijn en ICT. Met alle technologische ontwikkelingen in de zorg is hier behoefte aan. Instroomeis is Bachelor in Zorg/Welzijn/Techniek, en werkzaam in de zorg.

Meer informatie over deze opleiding

Contactpersoon: Rob Doms, Rob.Doms@inholland.nl

Makathon

Hartekamp Groep, Les Petits Kinderopvang en de regionaal samenwerkende onderwijsinstellingen en bedrijven van Smart Makers Education (SME) organiseren samen de Makathon voor Zorg en Welzijn van 15 t/m 17 mei 2019.

Marian Stet, lid raad van bestuur Hartekamp Groep, over deze bijzondere samenwerking: “De zorg- en begeleidingsvragen worden steeds complexer, zowel in de gehandicaptenzorg als in de kinderopvang. Het is belangrijk dat verschillende vakgebieden elkaar vinden en samen tot slimme oplossingen komen.” Benieuwd naar de innovatieve uitkomsten die de studenten dit jaar gaan ontwikkelen vanuit deze bijzondere samenwerking? U bent van harte uitgenodigd tijdens de eindpresentaties van de Makathon op 17 mei 2019 vanaf 15:00 uur bij de Hartekamp aan de Herenweg 5 in Heemstede.

Meer informatie over de makathon

2019-04-25 14:10:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.