Studenten Sportkunde Inholland bezoeken en adviseren Ons Tweede Thuis

Ter gelegenheid van de STERK in je WERK Week komen op vrijdag 22 november liefst 20 studenten naar Ons Tweede Thuis voor een gastbezoek en brainstormsessie. Een casus van Ons Tweede Thuis op het gebied van gezondheid en vitaliteit van werknemers staat centraal. Aan het einde van de dag komen de studenten met een advies met passende oplossingen voor Ons Tweede Thuis.

Gezondheidsmanagement: vitaliteit van werknemers
De studenten zijn 4e jaars Sportkunde, richting Gezondheidsmanagement bij Hogeschool Inholland Haarlem. In dit opleidingsjaar wordt veel aandacht besteed aan het bevorderen van de gezondheid van werknemers: aan een gezonde en veilige werkomgeving voor de medewerkers en aan preventie van arbeidsgebonden aandoeningen. Daarnaast wordt de vitaliteit van de werknemers behandeld en manieren om een gezonde leefstijl te bevorderen, waaronder voldoende bewegen. Een gezonde werkomgeving en een goede vitaliteit zijn van groot belang om fysiek en mentaal gezond te blijven. Dit draagt bij aan goed functioneren en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Input voor gezondheidsbeleid Ons Tweede Thuis
Liesbeth Groenesteijn, docent Sportkunde van Hogeschool Inholland Haarlem: ‘De 4e jaars Sportkunde studenten hebben kennis en vaardigheden om een analyse te maken en oplossingen te genereren voor de casuïstiek rondom preventie van arbeidsgebonden aandoeningen en vitaliteit van de werknemers. Dit helpt de organisatie, en vandaag is dat Ons Tweede Thuis, om beter inzicht te krijgen en nieuwe input te krijgen voor gezondheidsbeleid.’

sportkunde-job-spits.jpg


Programma op vrijdag 22 november
In drie groepen gaan de studenten uiteen om drie verschillende locaties van Ons Tweede Thuis te bezoeken. Bij terugkomst geven de studenten een pitch over wat ze hebben gezien en wat ze er van vonden en kunnen zij eventuele vragen stellen.

Reduceren psychisch verzuim
Na de lunch wordt de vraagstelling van Ons Tweede Thuis behandeld: wat is het concrete advies van de studenten Sportkunde om het psychisch verzuim te reduceren? Ingrid Klok-Koomen, adviseur Verzuim, Vitaliteit en Gezondheid bij Ons Tweede Thuis: ‘Geweldig dat dit onderwerp vandaag serieus en grondig wordt opgepakt door deze groep eindejaarstudenten. We hebben de algemene vraagstelling opgesplitst voor een optimale beantwoording en oplossing:

1) De directie (preventief en curatief);

2) De locatiemanagers (preventief en curatief);

3) Hoe weten de medewerkers welke professional ze moeten inschakelen, wanneer ze (psychisch) in disbalans raken/zijn? Denk hierbij aan: mantelzorgmakelaar, schuldhulpverlener, bedrijfsmaatschappelijk werker, interne coach, externe coach, loopbaancoach, psycholoog, huisarts, vertrouwenspersoon.’

Studenten en Ons Tweede Thuis veel succes gewenst vandaag!

 

Berichtje scholieren. middeljpg.jpg

 

2019-11-20 16:50:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.