Start campagne Ik Zorg met regionaal contactpunt

IKZORG_logo_organisaties_RGB.pngOp 1 november 2018 is de campagne 'Ik Zorg' gelanceerd. In de campagne worden individuele verhalen van medewerkers in zorg & welzijn in beeld gebracht, om zo anderen te enthousiasmeren voor het werk in onze sector. De campagne richt zich ook op personeelsbehoud, door huidige medewerkers te inspireren met deze verhalen en meer inzicht te geven in de mogelijkheden die de sector te bieden heeft.

De campagne is een initiatief van branche-, beroeps- en regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn en loopt tot 2021. Verschillende communicatiekanalen, zoals TV, radio, bioscoop en straatreclame, worden ingezet.

Coördinatie communicatie

Wendy van der Veen is in de regio KAM vanuit samen Voor Betere Zorg de coördinator van de regionale uitrol van deze landelijke publiekscampagne. Er is een landelijk mediaplan en mede op basis daarvan komt er een communicatieplan voor deze regio. 

Vanuit de campagnewebsite worden belangstellenden uit onze regio doorverwezen naar dé regionale website voor werken en leren in de zorg: Infopuntzorg.nl. Deze website geeft informatie over werken en leren in de sector met loopbaantesten, overzicht van opleidingen, leer-werktrajecten, vacatures, etc. De komende maanden wordt hij steeds verder aangepast zodat hij optimaal aansluit op de Ik Zorg campagne.

Regionaal Contactpunt

Door de campagne en alle andere activiteiten voor het behouden van personeel en het aantrekken van nieuw personeel, bestaat een reële kans dat er een grote toestroom van geïnteresseerden richting de sector komt. Dat is goed nieuws. Tegelijkertijd is het een uitdaging om er als sector samen voor te zorgen dat we deze toestroom dusdanig in goede banen leiden, dat zowel huidig als toegestroomd nieuw personeel zich welkom voelt en een plek vindt.

In onze regio is vanuit samen Voor Betere Zorg Monique Beentjes de regionaal coördinator: zij brengt namens het contactpunt vraag en aanbod bij elkaar. Geïnteresseerden kunnen dus vanaf nu - naast de wijze waarop zij tot nu toe al bij Infopunt Zorg terechtkwamen - via de landelijke campagnewebsite naar infopuntzorg.nl worden verwezen. Monique staat de geïnteresseerden te woord, per e-mail, telefonisch of persoonlijk.

Werksessie

Donderdag 29 november organiseert samen Voor Betere Zorg een werksessievoor HR-professionals en communicatieprofessionals. Zij worden geïnformeerd hoe wij als regio optimaal kunnen aansluiten op deze campagne.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze werksessie of heb je vragen over deze campagne. Je kunt contact opnemen met: Wendy van der Veen (Publiekscampagne Ik Zorg) of Monique Beentjes (Regionaal Contactpunt) via communicatie@vbzkam.nl of 023 – 53 22 151.

2018-11-01 01:40:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.