Samenwerking Zorgprofessionals en Zorgvrijwilligers

De afgelopen maanden is de VBZ werkgroep Vrijwillige Inzet een aantal keer bij elkaar geweest. De lijst met ‘Sleutels tot succes’ is zo goed als definitief. Tevens ligt er een conceptvoorstel waarin we in de regio met elkaar aan de slag kunnen.

De lijst met Sleutels tot succes voor het versterken van de samenwerking tussen zorgprofessional en vrijwilliger, bevat ruim dertig  aanbevelingen in verschillende categorieën. Zodra deze lijst definitief is, zal hij op de VBZ-site worden geplaatst en zo breed mogelijk worden verspreid.

Veel van de aanbevelingen uit deze lijst zijn per individuele organisaties te organiseren. De  grote gemene deler die we regionaal kunnen oppakken is scholing. Scholing om verschillende doelgroepen bewust te maken over de inzet van en samenwerking met vrijwilligers. Het voorstel voor scholing van staf & management, vrijwilligerscoördinatoren en zorgprofessionals wordt momenteel met verschillende stakeholders besproken. Doel is om in het najaar te kunnen starten met de scholing.

Voor vragen over dit thema kunt u terecht bij Marion Fisser, m.fisser@vbzkam.nl en Willem van Luttikhuizen, w.vanluttikhuizen@vbzkam.nl.

2016-06-30 13:46:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.