SAMEN STERKER MET...

 

Samen sterker, samen Voor Betere Zorg.

Wie zijn de mensen achter samen Voor Betere Zorg? Aan het woord zijn twee nieuwe collega's van het kantoor van samen Voor Betere Zorg: Inge Muller en Maurits Follender Grossfeld.

       Inge en Maurits.jpgJullie zijn nieuw bij samen Voor Betere Zorg. Wat gaan jullie doen?
Inge: Ik ben 36 jaar en ik woon in Amsterdam. Bij samen Voor Betere Zorg werk ik in het team Arbeidsmarkt. Sinds 1 november maak ik onderdeel uit van het regioteam 'Werken in de Zorg' wat door het ministerie van VWS en de regio's in het leven is geroepen. Ik ben adviseur voor de regio Noord-Holland. Hiervoor heb ik als adviseur leren & ontwikkelen bij Cordaan gewerkt. Mijn opdracht is om in het kader van RAAT de lijnen tussen de regio en het ministerie korter te maken, knelpunten vanuit de regio samen met de leden op te pakken en oplossingen te versnellen. Om dit te bereiken werk ik in de regio ook aan concrete projecten. Binnen samen voor Betere Zorg richt ik mij op technologische en sociale innovatie. Doordat ik veel uitwissel met mijn collega’s in de rest van het land laat ik die kennis en ervaringen van meerwaarde zijn voor de regio. Ik werk 12 uur per week voor samen Voor Betere Zorg.,daarnaast werk ik 12 uur voor SIGRA en op woensdag werk ik op het ministerie van VWS.

Maurits: Mijn naam is Maurits Follender Grossfeld, 37 jaar en woonachtig in Arnhem. Bij VBZ word ik de nieuwe projectleider voor SectorplanPlus. Ik ga  zorgen dat alle leden (en niet-leden) goed begeleid worden bij alle processen en vragen die spelen rondom deze subsidie. Dit doe ik overigens ook al voor WZW, de werkgeversorganisatie voor Midden- en Zuidwest-Gelderland. Erg leuk om nu vanuit verschillende regio’s met SectorplanPlus bezig te kunnen zijn.

Welke indruk(ken) heb je van samen Voor Betere Zorg?
Inge:Ik ben onder de indruk van de drive bij de leden die ik heb ontmoet en bij de adviseurs. Er is veel motivatie om met elkaar samen te werken en om elkaar te versterken. De nieuwe koers van samen Voor Betere Zorg geeft een duidelijk focus zonder daarbij aan flexibiliteit in te boeten. Op het kantoor van samen voor Betere Zorg is iedereen benaderbaar en open, waardoor ik mij al snel thuis voelde!

Maurits:
Ik ben 1 december begonnen en werk altijd vanuit Arnhem. Mijn nieuwe collega’s zal ik niet veel zien in de praktijk. Maar in de korte tijd dat ik werkzaam ben bij VBZ, voel ik me wel erg welkom. Ik merk dat het contact zowel telefonisch als via de mail heel soepel verloopt. Daarom voelt het ook niet alsof ik ruim 100 kilometer (afstand Haarlem-Arnhem) verderop aan het werk ben. VBZ gaat binnenkort natuurlijk verhuizen. Zodra dat klaar is kom ik zeker  langs op de nieuwe werkplek.

Wat hoop je te bereiken in samenwerking met de leden?
Inge: Ik hoop op een vruchtbare samenwerking en dat leden de toegevoegde waarde van mijn functie snel gaan ervaren en mij gemakkelijk weten te vinden. Heb je vragen of ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Schroom niet om contact met mij op te nemen! 

Maurits:
Ik hoop dat ik voor iedereen een toegankelijk aanspreekpunt ben om de soms lastige weg van deze subsidieregeling te vinden. Het aanvragen en verantwoorden vraagt namelijk de nodige inspanning van de organisaties en ik ben me ervan bewust dat je dan tegen knelpunten aan kan lopen. Die zal ik waarschijnlijk niet allemaal kunnen wegnemen, maar ik ga wel mijn best doen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Inge is bereikbaar via i.muller@vbzkam.nl en Maurits via m.follendergrossfeld@vbzkam.nl.

 

2019-12-18 09:33:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.