Samen sterker met...

In elke nieuwsbrief willen wij de lezers nader laten kennis maken met de mensen achter de vereniging Samen Voor Betere Zorg, deze keer: Willeke de Weerd

0L5A9698.jpg

Hoe lang werk jij bij samen Voor Betere Zorg?

Ik werk sinds januari 2018 bij samen Voor Betere Zorg. Ik ben samen met mijn collega Wendy van der Veen verantwoordelijk voor alle communicatie vanuit de vereniging. We doen veel campagnes en projecten die betrekking hebben op de arbeidsmarkt. Wij promoten het werken en leren in zorg en welzijn, dit doen wij online en offline. Infopunt Zorg als website en de diverse social media platformen zijn hiervoor belangrijke kanalen.

Daarnaast zorg ik ervoor dat de vereniging als prachtig samenwerkingsverband goed op de kaart gezet wordt. Denk hierbij aan de website en de nieuwsbrieven, en momenteel ben ik bezig met een communicatieplan voor de vereniging om vanuit de nieuwe strategie van de vereniging, de vereniging duidelijker (en sterker) te positioneren.

Wat maakt je werk leuk?

Ik vind heel veel voldoening om op de achtergrond te zorgen voor voldoende opgeleid en gekwalificeerd personeel. En dan gaat het niet alleen om het werven en informeren van nieuwe medewerkers voor de sector maar ook om vanuit communicatie mee te denken over behoud. Hoe zorgen wij ervoor dat mensen de sector niet verlaten en wij zorgen dat ze zich gewaardeerd en trots voelen? Hierin werken wij samen met de leden van de vereniging en in het bijzonder de recruiters en communicatieprofessionals. Wij treffen elkaar zo’n 6 keer per jaar op ons kantoor in Haarlem en stemmen dan onze regionale arbeidsmarktcommunicatie met elkaar af. Dit zijn hele leuke overleggen!

Wat is het mooiste resultaat van wat je bereikt hebt in samenwerking met de leden?

Ik kijk met trots en voldoening terug op de ZORG. IK? Carrièrebeurs afgelopen maart. Samen met zo’n 30 zorg- en welzijnsorganisaties uit de regio vertelden wij  aan ruim 400 bezoekers waarom het zo leuk is om in deze sector te werken. Ik sprak daar iemand die vorig jaar in Schalkwijk op de informatiemarkt was geweest. Daar had ze afspraken gemaakt met een loopbaancoach van Sterk in je werk. Na deze gesprekken was ze nog steeds enthousiast en was ze uit gaan zoeken wat ze precies wilde gaan doen en hoe. Op deze beurs kwam ze nu met een duidelijk doel. Ze wilde een BBL-traject gaan doen in de gehandicaptenzorg, nu was ze op zoek naar een leuke werkgever! Dan weet je waar je dit voor doet.

Ook van de werkgevers kregen wij veel positieve reacties terug, ze hadden veel enthousiaste potentiële medewerkers gesproken. De intentie is om een dergelijke beurs opnieuw volgend jaar maart te organiseren.

Wat hoop je nog te bereiken?

Nou niet zozeer wat, als wel de manier waarop. Toen ik hier net kwam werken bedachten wij veel op kantoor voor onze leden. Nu, met de nieuwe visie vanuit de strategie, trekken wij veel meer samen op met de leden. Binnenkort hebben wij weer een overleg gepland staan om samen met onze leden concrete plannen te maken voor 2020 en dan met name te kijken welke activiteiten en projecten sterker worden door samen op te trekken. Ik ben heel benieuwd!

Wil je nader kennismaken met Willeke, zie je mogelijkheden tot samenwerking?

Willeke de Weerd | w.deweerd@vbzkam.nl | 023 - 3032 242

2019-08-27 13:41:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.