Samen sterker met...

In elke nieuwsbrief willen wij de lezers nader laten kennis maken met de mensen achter de vereniging Samen Voor Betere Zorg, deze keer: Joceline Kranenburg

Joceline Kranenburg.jpg

Hoe lang werk jij bij VBZ?
Ik ben op 15 april begonnen bij VBZ. Dus ik zit net in mijn tweede week. Hiervoor werkte ik als voorlichter bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Wat is jouw functie?
Ik ben netwerkcoördinator van het NAH-netwerk en het CVA-netwerk Haarlem en omgeving. Daarnaast zal ik mij bezig houden met het programma Zorg & Sociaal Domein. Mijn werkzaamheden daarvoor gaan we nog bespreken. Ik ga mij de komende weken veel bezighouden met het kennismaken met de netwerkpartners en andere mensen waarmee ik ga samenwerken. Een deel van deze partners zijn ook de leden van VBZ.

Wat maakt jouw werk leuk?
Veel bezig zijn met verbindingen leggen met verschillende partijen, kennis en informatie delen en het organiseren van de activiteiten van de netwerken. Ik vind het met name leuk dat ik met deze functie weer een stuk dichter bij de zorg zit. Ik ben mijn loopbaan begonnen als fysiotherapeut in een verpleeghuis, waar ik veel patiënten heb behandeld met CVA/NAH problematiek. In mijn vorige werk bij de NZa miste ik te veel de connectie met de inhoudelijke en praktische kant van zorg. In deze functie kan ik veel meer samenwerken met mensen met vergelijkbare achtergronden en kan ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan vanuit mijn eerdere werkzaamheden gebruiken.

Wat is het mooiste resultaat van wat je bereikt hebt in de samenwerking met de leden?
Dit is een vraag die ik vanuit mijn eigen werkzaamheden (nog) niet kan beantwoorden. Wat ik een mooi resultaat vond van mijn voorganger is dat er een bijeenkomst georganiseerd was voor mensen met CVA/NAH en hun naasten. Tijdens die bijeenkomst werd er door één van de deelnemers gezegd dat ze het zo fijn vond dat ze de informatie waar ze al zo lang naar zocht hier gepresenteerd werd. De patiënten, dat is toch waar je het voor doet.

Wat hoop je te bereiken met onze leden, en de leden van het netwerk?
Ik hoop door mijn werkzaamheden de kennis, zorg en samenwerking binnen de NAH/CVA-keten in de regio te verbeteren en zo bij te dragen aan een betere gezondheidszorg voor patiënten.   

Wil je nader kennismaken met Joceline, zie je mogelijkheden tot samenwerking?

Joceline Kranenburg: j.kranenburg@vbzkam.nl | 023-3032244

Linkedin

2019-04-25 14:45:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.