Samen sterker met...

 

MB.jpg


Samen sterker. Samen voor betere zorg. Sterker met… Monique Beentjes

In elke editie van deze nieuwsbrief willen wij de lezers nader laten kennismaken met onze medewerkers. Dit keer: Monique Beentjes.

Hoe lang werk jij bij VBZ?
Sinds 1 november 2018, de start van de landelijke publiekscampagne Ik Zorg. Voor deze datum werkte ik als adviseur werkgeversdienstverlening bij het UWV. In deze rol heb ik een netwerk met zorg- en welzijnsorganisaties in deze regio opgebouwd. Mijn functie is mogelijk gemaakt door een samenwerking van UWV en samen Voor Betere Zorg.

Wat is jouw functie?
Ik ben coördinator van Infopunt (Ik) Zorg. Ik sta mensen te woord: per e-mail, telefonisch of persoonlijk. Vraag en aanbod breng ik bij elkaar. Ik heb een actueel overzicht van (opleidings)kansen, meeloopdagen en andere mogelijkheden. In onze regio is al een mooie gezamenlijke website, www.infopuntzorg.nl, met informatie over werken en leren in de sector zorg en welzijn. Aanvullend hierop ondersteun ik de zorg- en welzijnsorganisaties. We zetten in op werving en instroom, een warm welkom voor nieuwe medewerkers en voldoende opleidingsplekken.

Wat maakt jouw werk leuk?
Als contactpersoon van Infopunt (Ik) Zorg ken ik de regio als geen ander en weet ik waar banen en opleidingsmogelijkheden zijn. Ik heb nauw contact met zowel potentiële werknemers als werkgevers. Juist om hen samen te brengen. En dat is heel erg leuk. Door goed samen te werken met diverse betrokkenen kunnen we mooie projecten opzetten en zorgen voor de juiste match of switch binnen de regio.

Wat is het mooiste resultaat van wat je bereikt hebt in de samenwerking met de leden?
Om mensen die in de sector zorg en welzijn (willen) werken te helpen richting de juiste baan of opleiding, zijn sinds de Ik Zorg campagne in het hele land regionale contactpunten ingericht. Vanuit samen Voor Betere Zorg hadden we met Infopunt Zorg al zo’n platform. Positief is dat we nu extra en pro-actief in contact kunnen treden met de werkzoekende én met de zorgorganisaties.

Wat wil je nog bereiken?
Mijn hoofddoel is om een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de tekorten op de arbeidsmarkt. Ik denk dat we door samen te werken in de regio nog slimmer en efficiënter kunnen werven en selecteren om de juiste kandidaat op de juiste plek te krijgen. Door deze rol goed in te vullen wil ik een meerwaarde zijn voor de zorg- en welzijnsorganisaties.

Quote uit de toekomst: “Infopunt (Ik) Zorg wordt ingezet voor gezamenlijke wervingscampagnes en wervingsprocessen. Kandidaten die niet worden aangenomen komen in een talentenpool en worden op die manier door andere organisaties gevonden. Zo blijven zij behouden voor de sector en de regio.”

Wil je nader kennismaken met Monique, zie je mogelijkheden tot samenwerking?
Ben je werkgever en wil je graag jouw vacatures, opleidingsmogelijkheden en mogelijkheden voor een oriëntatiebaan delen? Bij Monique ben je aan het juiste adres. Zoek contact met haar: m.beentjes@vbzkam.nl.

2019-03-06 05:40:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.