Pilot opleiden kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt naar Verzorgende IG

In een krapper wordende arbeidsmarkt kampen zorginstellingen met steeds grotere personeelstekorten, dit betreft met name functies op niveau verzorgende/verpleegkunde 3 en 4. Het aantrekken en zelf opleiden via BBL trajecten van zij-instromers is op dit moment voor zorginstellingen lastig. 

Dit komt doordat:

  • Instellingen veelal te weinig praktijkbegeleiders hebben.
  • Instellingen niet over voldoende financiële middelen kunnen beschikken.
  • Een relatief hoog percentage zij-instromers voortijdig uitvalt.

Plan van aanpak

Zorgtalent, de 'flexschil' van zorgorganisatie ActiVite, heeft daarom voorgesteld een opleidingspilot uit te voeren met als doel 10 kandidaten te werven en op te leiden tot Verzorgende IG via een BBL traject.

samen Voor Betere Zorg (Infopunt Zorg) heeft samen met het Werkgeversservicepunt (WSP/UWV/ gemeenten), Detacura (detacheerder) en Medivus (opleider) deze uitdaging opgepakt.

Door op te leiden in een flexibele organisatie, met een flexibele opleider en volwassen kandidaten die in de zorg willen werken, kijken we naar nieuwe manieren van werving, selectie en opleiden. De verwachting is dat deze pilot een goede start is om bij te kunnen dragen aan nieuwe gemotiveerde zorgmedewerkers

Het hoofddoel is om zij-instromers hun diploma te laten behalen met zo min mogelijk uitval. Daarnaast heeft Zorgtalent medewerkers nodig die snel inzetbaar zijn. Middels een op maat gemaakt voorschakelprogramma kunnen we beide doelen dienen.

Het voorschakelprogramma wil de kandidaten voorbereiden op school: kan de kandidaat het aan en heeft de kandidaat inzicht in wat het van hem of haar vraagt? Het programma bereidt hen ook voor op de praktijk: wat betekent werken in de zorg, wat moet je kunnen en welke skills heb je nodig om direct inzetbaar te zijn? Na het voorschakelprogramma zijn de kandidaten inzetbaar als zorgassistent.

Dienstverband en kosten

In de eerste 4 maanden wordt - met inachtneming van Beleidsregels scholing 2016 - door kandidaten met behoud van uitkering een start gemaakt met de opleiding verzorgende IG. Indien dit traject succesvol wordt afgerond volgt een contract voor minimaal 24u p/w. UWV/gemeente beoordeelt per individu of zij toestemming verleent voor het toekennen van scholing met behoud van uitkering en het scholingsbudget.

Meer informatie bij Monique Beentjes, coördinator contactpunt Infopunt Zorg: m.beentjes@vbzkam.nl

2019-06-11 14:55:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.