Officiële start VBZ Platform Jeugdhulp

Woensdag 8 februari tekenden een groot aantal aanbieders van Jeugdhulp een convenant om hun samenwerking in deze regio te bezegelen. Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Marianne van den Anker startte aansluitend een conferentie over de schijnbare tegenstelling samenwerken - marktwerking.

Adri van Montfoort (Montfoort advies) hield een inspirerende inleiding. 'Het begint bij de lokale gemeenschap', aldus van Montfoort. En die was goed vertegenwoordigd: de wethouders, gemeenteraadsleden, zorgbestuurders, leden van participatieraden deden enthousiast mee aan het aansluitende debat. 

Belangrijk punt dat naar voren kwam, is dat bij hulp gekeken moet worden naar alle levensgebieden zoals wonen, werk, school, relaties, vrije tijd. Als dan ook financiële muren worden geslecht, leidt samenwerking tot succes. EN dat is het doel van dit platform: zorgen dat de lokale gemeenschap, de professionals en de gemeente er samen in slagen voor jeugdigen een arrangement te maken waarmee ze positief en veilig in de eigen leefomgeving opgroeien. Het nieuwe platform is onderdeel van samen Voor Betere Zorg, het samenwerkingsverband van zorgaanbieders in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden.

convenant jeugdhulp 8 februari 2017

Op de foto v.l.n.r.: Renée Middel (Parlan), Annemarie Zuidweg (Ons Tweede Thuis), Hella Nuyten (SIG), Patricia van Grevenstein (Opvoedpoli/Care Express), Charissa de Ruijter (De Hartekamp Groep), Susanne Verlinden (Triversum), Mieke Verschure (Spirit), Gert Jan Freeke (Leger des Heils), Laura Schermer (Brijder), Jan Bauer (De Hartekamp Groep, voorzitter samen Voor Betere Zorg), Rob van Dam (Kenter Jeugdhulp).

2017-02-09 19:17:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.