Nieuwe Facts & Figures Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

CoverFFKAM2020.JPG

 

Deze week op de deurmat én online: de nieuwe Facts & Figures 2020. We geven je de stand van zaken van de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn in onze regio’s in een notendop.  

Het lukt de sector Zorg en Welzijn om meer mensen aan te trekken en te behouden, ook in onze regio. Het neemt niet weg dat we nog aan grote organisatievraagstukken werken: nog steeds wordt een tekort aan personeel ervaren terwijl de zorgvraag toeneemt en complexer wordt. Ook doen we een groot beroep op de veranderbereidheid van professionals. Het moet anders: meer doen met minder. Maar vooral: met elkaar!

Lees de Facts & Figures op SamenVoorBetereZorg.nl/arbeidsmarktinformatie

Op de website vind je daarnaast meer informatie over bijvoorbeeld onderwijs en opleiden, behoud en kengetallen per werkveld.


Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Het totaal aantal medewerkers in dienst bij organisaties in Zorg en Welzijn eind 2019 op het hoogste niveau lag in 10 jaar?
  • De gemiddelde leeftijd van zorg- en welzijnspersoneel in deze regio hoger is dan landelijk, evenals het aandeel 55-plussers dat werkzaam is?
  • De meeste mannen werkzaam in Zorg en Welzijn te vinden zijn in de branches Sociaal Werk en GGZ?

 

Meer informatie?
Wil je meer hard-copy-exemplaren van de Facts & Figures ontvangen of wil je meer weten over het regionale arbeidsmarktonderzoek? Neem dan contact op met Lotte Speelman via l.speelman@vbzkam.nlof 020-512 8868.


Op gebied  van arbeidsmarktonderzoek werkt VBZ samen met SIGRA, de samenwerkende zorgorganisaties in Amsterdam, Zaanstreek – Waterland en Noord-Holland Noord


2020-09-07 15:13:00

2020-09-07 15:13:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.