Meer ruimte en waardering voor zorgprofessionals

Mensen zijn onderdeel van de natuur. Dat maakt het Coronavirus nu weer pijnlijk duidelijk. Onze organisaties zijn, net als alle organismen, voor groei afhankelijk van energie. Een plant groeit niet als je er harder aan trekt of alleen het onkruid wiedt. Je moet het ook voeding geven. Verzuim, uitval en uitstroom zijn net zo hardnekkig als onkruid. Door symptoombestrijding zorg je weliswaar gedeeltelijk voor herstel en kun je uitval voorkomen, alleen groeien de zorgprofessionals daar niet door.

“In organisaties zijn mensen voor groei ook afhankelijk van de beschikbare energiebronnen in de organisaties” (Helen Versteegen, HR-manager Sint Jacob). De belangrijkste bronnen zijn de leidinggevende, het eigen team en het organisatieklimaat waarbij jij je thuis en verbonden voelt. “En als je pech hebt zijn deze factoren juist een bron van stress. Daarom investeren we veel in teams, leiderschap en via ‘waterkringen’ in organisatieklimaat waarbij bestuur en zorgprofessionals in dialoog met elkaar gaan” (Frank Moison, HR-manager De Hartekamp Groep).

In de masterclasses ‘Van verzuim naar inzetbaarheidscultuur’ deden  we in 2020 ervaring op met de inzetbaarheidscultuur: “Inzetbaarheid vraagt om een integrale aanpak en verantwoordelijkheid van alle partijen” (Gerrit Oostendorp, HR-manager Kennemerhart). Een mooi voorbeeld van een integrale aanpak is het project ‘Sterke teams, sterke medewerkers’ bij Kennemerhart: “We hebben flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van teams, medewerkers voelden zich hierdoor gezien en gewaardeerd. Het verzuim daalde en het werkplezier nam toe” (Audrey van Schaik, bestuurder Kennemerhart).

Corona heeft duidelijk gemaakt hoe kwetsbaar de zorgsector is. De regionale zorgorganisaties willen daarom de balans van het ecosysteem in organisaties herstellen en medewerkers versterken. Aandacht, waardering en vooral verbondenheid zijn juist in deze tijd de bronnen voor energie om gezond te blijven en duurzaam mee te doen. Binnen het netwerk samen Voor Betere Zorg willen we  dit ontwikkelproces in de regio samen vormgeven en bijdragen aan de regionale ambitie ‘vitale medewerkers in vitale organisaties’.

Wil je de position paper ‘Meer ruimte en waardering voor zorgprofessionals’ ontvangen? Ook een kanteling maken naar een ontwikkelingsgerichte aanpak? Neem contact op met Cafer Yirgit. samen Voor Betere Zorg faciliteert dit ontwikkelproces via het regionale Actie-Leer-Netwerk en masterclasses. Lees hier de flyer.

Cafer Yigit I Mail: c.yigit@vbzkam.nl I M:06-13951308

2020-11-03 19:22:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.