Marike Groenendijk gestart als kwartiermaker Sociale en Technologische innovaties

Unknown.jpg

Ik ben Marike Groenendijk en per 1 september gestart als kwartiermaker Sociale en Technologische innovaties. Geboren en getogen in Scheveningen, woon ik inmiddels 25 jaar in Haarlem met mijn man en drie kinderen, die met 19, 22 en 24 jaar inmiddels ook volwassen zijn en uitvliegen.

Opgeleid als industrial product engineer aan de TU-Delft, gaat mijn hart sneller kloppen van vraagstukken waar een beroep gedaan wordt op mijn creativiteit, technisch en bedrijfskundig inzicht, lef en ondernemerschap.

Mijn hart ligt bij de zorg en het helpen oplossen van maatschappelijk relevante vraagstukken.
Door leden en stakeholders met elkaar te verbinden en met elkaar een platform sociale & technologische innovatie te bouwen, hoop ik een constructieve bijdrage te leveren aan de uitdagingen waar de werkgevers in de zorg in de regio Kennermerland, Amstelland en Meerlanden voor staan.

Als programmamanager heb ik een Europees innovatief platform opgezet voor onderzoek en kennisdeling naar een specifieke groep zeldzame ziekten. Ik was de verbindende schakel tussen de projectleiders binnen 13 Europese Universitaire Medische Centra.

Mijn aanpak bestond uit het actief betrekken van alle stakeholders, de patiënt centraal te stellen en de humor te bewaren tijdens het programma. De stakeholders waren artsen, bio-chemici, onderzoekers, psychologen, diёtisten, patiёntenorganisaties en data-specialisten, maar ook de Europese Commissie, waar ik als programmamanager, verantwoording aan aflegde.

De afgelopen jaren werkte ik als algemeen manager voor het Centrum voor Conflicthantering (CvC), een gerenommeerd opleidingsinstituut op het gebied van mediation en oplossingsgericht coachen. Daar heb ik ook mijn opleiding tot MfN-registermediator afgerond. Onder mijn leiding zijn in de organisatie, de ICT en nieuwe technologieën op het gebied van trainen en leren, doorgevoerd.

Inge Müller en ik hebben heel veel zin om samen met jullie het samen Voor Betere Zorg innovatieplatform verder op te bouwen in onze regio. Daarbij neem ik de rol als kwartiermaker voor mijn rekening en richt Inge Müller zich als adviseur op arbeidsinnovatie. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en verbindingskracht in te zetten, zodat alle leden van VBZ gaan profiteren van de resultaten uit ons innovatieplatform.

2020-09-08 09:11:00

2020-09-08 09:11:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.