Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg. Kun jij medisch studenten inzetten?

ehdvz student werving 1.jpg

De vraag naar zorgprofessionals blijft groot. Zij zijn echter bijna allemaal al aan de slag in de zorg. Terwijl er, in aanloop naar de derde golf, mensen die medisch geschoold zijn nodig blijven. Daarom gaat Extra handen voor de zorg nu actief op zoek naar een belangrijke groep bijna-zorgprofessionals: de zorgstudenten. Op donderdag 18 februari startte Extra handen voor de zorg een landelijke campagne om hen te werven.

 

Bijna-zorgprofessionals kunnen helpen

In de campagne worden tweede-, derde-, en vierdejaars studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Zij kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis. Na aanmelding op extrahandenvoordezorg.nl worden zij afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun kennis en beschikbaarheid.

 

Landelijke campagne 
De campagne is op 18 februari afgetrapt. Er worden advertenties op social media uitgezet en banners geplaatst op websites die veel bezocht worden door jongeren en influencers worden benaderd. Ook worden onderwijsinstellingen gevraagd om hun zorgstudenten en alumni te motiveren om bij te springen in de zorg.

 

We gaan direct voor jouw organisatie aan de slag
Zie jij mogelijkheden om medisch studenten in te zetten? Leg dan jouw matchaanvraag neer bij extrahandenvoordezorg.nl.


Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Roos Luthart, 023 – 3032790, r.luthart@vbzkam.nl, (aanwezig ma-di-do-vrijdagochtend).

2021-02-22 13:15:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.