Inspirerende bijeenkomst zorg, welzijn, wethouders en raadsleden Amstelveen

P1040944.JPGOp 12 juli 2018 vond een kennismakingsbijeenkomst plaats tussen de nieuwe raadsleden en wethouders van Amstelveen en vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsinstellingen en de vrijwilligerscentrale (deelnemende organisaties: Activite, Amstelring, Amstelland Ziekenhuis, Brentano, Flexicura, GGZ inGeest, Kenter Jeugdhulp, Ons Tweede Thuis, Participe, Roads, Vrijwilligerscentrale Amstelland en Zonnehuis).

Als vervolg op deze bijeenkomst wilde men gezamenlijk de diepte in. Daarom zijn door een delegatie zorg- en welzijnsaanbieders samen met wethouders Marijn van Ballegooijen (o.a. Zorg en WMO) en Frank Berkhout (o.a. Jeugd) drie thema's geselecteerd waarvan men het belang ziet en samen in wilt optrekken, te weten:

  1. Ondersteuning mantelzorg: wat is er nodig?
  2. Tekorten arbeidsmarkt zorg: welke groepen Amstelveense burgers kunnen nog worden gemobiliseerd en wat is daarvoor nodig?
  3. Versterken wijken waarbij optimaal wordt samengewerkt met specialistische zorg.

Deze thema's zijn op 3 oktober 2018onder begeleiding van gespreksleiders aan drie verschillende tafels besproken, waarbij de aanwezige wethouders en raadsleden langs de tafels rouleerden.

Lees het verslag van deze bijeenkomst

 

2018-10-29 15:42:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.