Hulpmiddelen aanvragen subsidie coronabanen

Van 1 maart 9:00 uur tot en met 31 maart 2021 om 17:00 uur kunnen zorg- en welzijnsorganisaties de subsidie aanvragen voor zogeheten coronabanen. Het aanvraagformulier is hier te vinden.


Verdeling beschikbare subsidie

Het beschikbare bedrag van € 80 miljoen wordt evenredig verdeeld over de complete aanvragen. Het principe wie het eerst komt, wie het eerst maalt wordt niet meer toegepast.

Van de beschikbare 80 miljoen euro is er in de eerste week van maart 4.365.924 euro aangevraagd. Dat betekent dat er sindsdien nog 75.634.075 euro aan subsidie te verdelen is. Bekijk de weergave van het verbruikte subsidiebudget hier.    

Hulp bij aanvragen subsidie

Om duidelijker inzicht te geven in de mogelijkheden voor zorg- en welzijnsorganisaties, heeft het ministerie van VWS een Q&A opgesteld waar de meestgestelde vragen worden beantwoord.

Daarnaast is er een handleiding, die stap voor stap uitlegt wat er komt kijken bij het aanvragen van een coronabaan. Deze video legt daarnaast ook de belangrijkste stappen uit.

Contact

Heb je inhoudelijke vragen over de subsidieregeling of het aanvraagproces? Neem dan contact op via cozo@minvws.nl. Heb je vragen over het aanvragen van kandidaten via Extra handen voor de zorg? Neem dan contact op met Roos Luthart (projectleider) via: 023 3032790, r.luthart@vbzkam.nl.

coronabanen.jpg

 

 

2021-03-11 14:59:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.