Green Deal Zorg

In één ochtend een beeld krijgen van wat duurzaamheid voor zorginstellingen betekent: dat lukte  de  VBZ-leden, de Omgevingsdienst IJmond en enkele stakeholders op 30 juni jl. Veel van de leden van VBZ hebben nu de Green Deal Zorg ondertekend en zo duurzaamheid hoog op de agenda gezet. Omdat het een relatief nieuw onderwerp is, is samenwerken van belang om te voorkomen dat iedereen ‘het wiel uitvindt’. Dat bleek al uit vragen als ‘wat zijn de mogelijkheden om de verhuurder aan te spreken’ en ‘welke stimuleringsmaatregelen zijn er’, die weerklank vonden we bij veel van de deelnemers. VBZ presenteerde een voorstel om een expertisecentrum te maken, waarin we komend jaar:

  • Actuele info beschikbaar stellen, formats voor documenten leveren enz.;
  • Een maandelijkse werksessie onder leiding van een deskundige organiseren en
  • Een live-chat  omgeving maken waarin aan elkaar én aan het expertisecentrum vragen gesteld kunnen worden en ervaringen gedeeld kunnen worden.

VBZ heeft de deelnemers gevraagd om hierover na te denken en intern te kijken of hier draagvlak voor is.  De ochtend werd afgesloten met de feestelijke ondertekening van de Green Deal door ViVa! Zorggroep. ViVa! Zorggroep ondertekent Green Deal Zorg

2016-07-21 12:00:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.