Even voorstellen: Bartiméus

Nieuwe partner NAH-netwerk Kennemerland

Bartiméus is onlangs toegetreden als partner in het NAH-netwerk Kennemerland. Bartiméus is een expertiseorganisatie gericht op een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn. Als gevolg van hersenletsel kunnen problemen met zien ontstaan. De ogen zijn nog prima, maar door de hersenbeschadiging wordt informatie die via de ogen binnenkomt niet goed verwerkt in de hersenen. Hieronder stelt de organisatie zich voor.


Bartiméus is een expertiseorganisatie gericht op een goed leven voor mensen die slechtziend of blind zijn. Onze expertise strekt zich uit van specialistische oogheelkundige diagnostiek tot revalidatie en zorg voor specifieke doelgroepen.

Bartiméus levert onderwijs, zorg en andere vormen van begeleiding. We zetten ons in voor een maatschappij waarin mensen met een visuele beperking met zo min mogelijk belemmeringen in hun natuurlijke omgeving kunnen leven. Vanuit de regio`s wordt dienstverlening geboden aan volwassenen, kinderen en jongeren, mensen met een meervoudige beperking en professionals. Dit laatste gebeurt veelal in woon- en activiteitenvoorzieningen, kinderdagcentra, revalidatiecentra, verzorgings- en verpleeghuizen.

'Wij vergroten onze expertise door het ontwikkelen en onderbouwen van nieuwe kennis via wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met universiteiten. Innovaties in de praktijk komen ook tot stand door in concrete projecten nieuwe diensten en toepassingen te ontwikkelen voor mensen met een visuele beperking. Dit doen we zo veel mogelijk samen met mensen met een visuele beperking.'

Op 31 januari organiseert Bartiméus het congres ‘Bekijk Het Eens Anders’ over visuele problemen bij Niet Aangeboren Hersenletsel. 

bartimeus.jpg

2018-12-03 10:22:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.