Eerste diploma’s verkorte opleiding Verpleegkundige voor doorstromers

Meer en Anders opleiden om de tekorten op de arbeidsmarkt op te lossen. In VBZ verband zetten zorgwerkgevers hier met elkaar hun schouders onder. Zij startten innovatieve pilots gericht op het versneld opleiden tot mbo-verpleegkundigen. Zo is een groep met verzorgenden IG gestart en een groep zij-instromers. De eerste 19 studenten namen 1 juli hun diploma in ontvangst. 

In twee jaar hebben verzorgende IG al werkend bij een zorginstelling hun opleiding gevolgd en afgerond. Zeker het laatste half jaar was dat tijdens de coronapandemie niet altijd eenvoudig.

Deelnemende organisaties: Nieuw Unicum, Heliomare, de Hartekampgroep, Ons Tweede Thuis, Kennemerhart, Reinalda , Sint Jacob, Zorg centrum Aelsmeer, Viva Zorggroep, Nova College.

diplomering.png

Docent Hendrina Lof geeft de studenten complimenten voor hun doorzettingsvermogen en stimuleert hen ook na diplomering zich vooral te blijven ontwikkelen: "Leren doe je als verpleegkundige je leven lang, er verandert in de zorg continue wel weer iets. Zorg dat je bijblijft!" Hendrina is hier zelf het levende bewijs van: als hybridevakdocent werkt zij in de ouderenzorg bij Kennemerhart en bij Nova College. Op haar 65e blijft zij zich nog altijd verdiepen in nieuwe ziektebeelden en behandelmethoden. We feliciteren de studenten met hun diploma en de betrokken zorgorganisaties met hun nieuwe medewerkers! 

2020-07-03 10:20:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.