Een mooie bijeenkomst met Botte pech

Terugblik Netwerksymposium Palliatieve Zorg op 22 november

beste.jpg

Belangrijk onderdeel van het programma was de theatervoorstelling 'Botte Pech'. Een voorstelling over de zoektocht van een patiënt, de sociale context en de zorgprofessional: hoe om te gaan met ongeneeslijk ziek zijn? 'Botte pech' is mooi, aangrijpend en indrukwekkend theater, door moedige vrouwen die hun persoonlijke verhaal middels dit theaterstuk durven te delen.
Volop gelegenheid was er om over de voorstelling en ieders eigen verhaal in gesprek te gaan. Ook werd het woord gegeven aan de professionals in de zaal, mede op basis van de stelling 'Ik als zorgprofessional, besteed aandacht aan alle aspecten van de palliatieve zorg'. Deelnemers vonden het prettig om van verschillende kanten het verhaal te horen (patiënt, naaste en professional).

De bijeenkomst werd afgesloten met de vraag: 'Waar ben je dankbaar voor?' Veelal blijkt men dankbaar voor het krijgen van het vertrouwen van de patient in deze fase van het leven.  Het Thalia Theater was een prachtige locatie, passend bij het theaterstuk. Ondanks de kou in de zaal wegens een defecte verwarming was het een hartverwarmende avond.

Wilt u meer informatie over het Netwerk Palliatieve Zorg Noord-Holland Zuid? In dit Netwerk werken zorg, welzijn- en vrijwilligersorganisaties in de regio samen om de palliatieve zorg zo goed mogelijk te organiseren en af te stemmen op de behoeften van patiënten en naasten. Klik hier voor de website van het Netwerk. 

2018-11-29 12:26:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.