Digitaal doorlopend exitonderzoek in 2019

exitonderzoek.jpgVoorkomen ongewenste uitstroom

Om welke redenen vertrekken medewerkers en waar gaan zij naartoe?  Maar weinig organisaties in de zorg leggen systematisch exitinformatie vast. Meer inzicht stelt in staat om ongewenst verloop van zorg- en welzijnsmedewerkers gericht tegen te gaan, zowel op organisatie- als op samenwerkingsniveau.

Daarom werkt samen Voor Betere Zorg samen met 9 andere werkgeversverbanden aan een aanbod voor leden voor een digitaal doorlopend uitstroomonderzoek onder vertrekkende medewerkers. Organisaties krijgen (realtime) inzicht in hun eigen resultaten in een dashboard, waar zij ook benchmarkinformatie vinden: een vergelijking met organisaties in hetzelfde werkveld. Met die data kan (geaggregeerd) op landelijk en regionaal niveau aanvullend onderzoek gedaan worden.

Voor het onderzoek wordt samengewerkt met een onderzoeksbureau met expertise op gebied van uitstroominformatie (Presearch). Door innovatiegeld van VWS dekken de regio’s (gedeeltelijk) de kosten van een aantal organisaties per regio. Daardoor ontstaat voldoende volume om goede benchmarkinformatie te kunnen leveren.

Interesse?
Klik hier voor meer informatie over opzet en kosten. De bedoeling is om te starten aan het eind van het eerste kwartaal 2019. Je kunt je interesse kenbaar maken bij Lotte Speelman (l.speelman@vbzkam.nl / 020 512 8868) aangeven. Zij zorgt dat je op de hoogte wordt gehouden.


 

 

 

2018-12-10 10:22:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.