De zes speerpunten van het innovatienetwerk

De sociale en technologische zorginnovaties waar we ons als innovatienetwerk op richten moeten een impact maken op de samenwerkingsthema’s:

  1. Arbeidsmarkt in balans
  2. De Juiste zorg op de Juiste Plek
  3. Inclusieve Samenleving

Hiervoor heeft het innovatienetwerk voor de komende periode zes speerpunten vastgesteld:

  1. Inzetten op zorg op afstand, waarbij AI een belangrijke rol speelt (voorbeelden in de regio zijn JAIN, CompAlz, Sensara, Compaan, Medimo en Medido).
  2. (Door)ontwikkeling en inzet van artificial intelligence op basis van human centered design, design thinking principes en continuous learning principes in fieldlabs (hubots, robots, onrustdetectie).
  3. Inzetten op digivaardiger medewerkers, cliënten (ook met verstandelijke beperking), verwanten en mantelzorgers, zodat nieuwe zorgtechnologie ook effectief ingezet kan worden.
  4. Terugdringen administratieve last en regeldruk door slimme ICT-oplossingen en gezamenlijk datagedreven werken (voice to tekst zorgdossiers, digitale informatiezuilen met praat verwijsfunctie, zorgbots).
  5. Opzetten van een digitaal platform (bibliotheek of databank) voor het uitwisselen van bewezen technologie in de regio en het bevorderen van regionale samenwerking.
  6. Digitale recreatiemogelijkheden voor cliënten creëren/ontwikkelen.

Wil jij ook een keer een innovatienetwerkbijeenkomst bijwonen?
Stuur dan een mail naar Marike Groenendijk, m.groenendijk@vbzkam.nl.

Goede voorbeelden?
Wij zijn benieuwd of in onze regio goede voorbeelden zijn van zorginnovaties die echt werken! Marike Groenendijk maakt graag een online kennismakingsafspraak om daar meer over te horen. Wie weet volgt uit dat gesprek een persoonlijke wandelafspraak voor het maken van een kort vlog, dat we kunnen delen via onze sociale mediakanalen en op de website.

speerpunten 2.jpg

 

2021-03-25 11:57:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.