Bepalend handelen met wisselende coalities

Bepalend handelen met wisselende coalities, dat is het motto van de Zorgcommunity Haarlemmermeer/Kennemerland.  Een gevarieerd gezelschap, bijeengebracht door de Rabobank,  praatte op 9 maart jl. over hoe we over de grenzen van sectoren in wisselende coalities kunnen werken naar concrete resultaten.
We hebben rondom zeven thema’s coalities gevormd. Van de zorgorganisaties die lid zijn van VBZ gaat Ivanka Ratcheva (FlexiCura) aan de slag om gezinnen die gebruik maken van de voedselbank een stap vooruit te helpen. Erik Zwart (PCSOH) gaat met het thema  verbeteren van het welbevinden van ouderen aan de gang. Tanja Ineke (Bureau VBZ) is trekker van de coalitie Health Impact Bonds, zij gaan kijken of en hoe we in dit in deze regio kunnen inzetten. Het eerste thema dat we in dit kader gaan onderzoeken is ’stoppen met roken’.

Onderwerpen die de andere coalities oppakken zijn vitaliteit van zorgwerknemers, zorghuisvesting, ondernemerschap in de zorg en particuliere initiatieven rondom kind/jeugd.

2016-03-23 14:58:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.