Arbeidsmarkt in balans: regionale resultaten kwartaal 3 en 4 2020

In het regionale plan Arbeidsmarkt in Balans 2020 hebben wij samen met de zorgorganisaties, onderwijs, lokale overheden, UWV en andere belanghebbenden acties geformuleerd om de personeelstekorten op te lossen en te werken aan een gezonde balans op de arbeidsmarkt. De resultaten van het 3e en 4e kwartaal van 2020 zijn nu beschikbaar.

Ook in de tweede helft van 2020 heeft de coronacrisis invloed gehad op de geplande activiteiten. Er waren als gevolg van corona geen live voorlichtingsbijeenkomsten over werken en leren in zorg en welzijn, maar via online voorlichting en webinars hebben we weer meer belangstellenden en scholieren kunnen bereiken. Op het gebied van inzetbaarheid van medewerkers leidden onder andere de online masterclasses tot een Kompas Goed werk en goed werkgeverschap. Ook het thema Innovatie heeft een boost gekregen: er is bredere belangstelling voor o.a. digivaardigheid en een online leerplatform LXP. Via het platform ‘Extra handen voor de zorg’ hebben in het 2e halfjaar 18 zorgorganisaties in totaal 43 aanvragen gedaan voor de inzet van zorgvrijwilligers. Er zijn 110 zorgvrijwilligers voorgesteld aan de organisaties.

Downloaden halfjaarrapportage 3e en 4e kwartaal 2020
Wil je alle resultaten zien op onze thema’s Kiezen en Toeleiden, Leren en Opleiden, Werken en Behoud en Sociale en Technologische Innovatie? Download de halfjaarrapportage hier.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over Arbeidsmarkt in Balans en eerdere resultaten.

 

afbeelding halfjaarrapportage.png

2021-02-01 11:04:00

Reacties

Om te reageren dient u ingelogd te zijn.