Zorg in de laatste levensfase: de Netwerken Palliatieve Zorg

Palliatieve zorg is gericht op de kwaliteit van leven als genezing niet meer mogelijk is. Naast medische en lichamelijke zorg, zoals het voorkomen en verlichten van pijn, is er aandacht voor mentale en sociale steun en geestelijke zorg wanneer het eind van het leven nadert.

In het Netwerk Palliatieve Zorg werken zorg- en vrijwilligersorganisaties in de regio samen om de palliatieve zorg zo goed mogelijk te organiseren en af te stemmen op de behoeften van patiënten en naasten. Zij spannen zich in om verbeteringen tot stand te brengen in de zorg voor mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten. Zowel de professionele als de vrijwillige zorgverleners zijn hierbij betrokken.

Kijk voor meer informatie op:

Logo netwerk PZ.png

Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Ghislaine Mulder, netwerkcoördinator tel: 023 5322151

LAATSTE NIEUWS

Een mooie bijeenkomst met Botte pech
29-11-2018 12:11
Op donderdag 22 november vond het Netwerksymposium Palliatieve Zorg plaats in het Thalia Theater in IJmuiden. Het was het 10e symposium van het netwerk Palliatieve Zorg Midden- en Zuid-Kennemerland en het was een bijzondere avond met veel persoonlijke en herkenbare verhalen. De opkomst was gemêleerd: verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, vrijwilligers, coördinatoren, een huisarts en een geestelijk verzorger.

Meer begrip voor onbegrepen gedrag
07-12-2017 14:12
Symposium ‘Omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag in de zorg’ was groot succes

Interculturele palliatieve zorg
25-10-2017 15:10

DOCUMENTEN


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!< Terug naar thema