CVA-Netwerk Haarlem e.o.
 

 

Informatie CVA-netwerk Haarlem e.o.

In het CVA-netwerk Haarlem e.o. werken organisaties uit de regio Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer samen om te zorgen dat de zorg in deze regio is afgestemd op de wensen en behoeften van mensen die een beroerte hebben gehad én hun naasten. Doel is dat zij de juiste zorg op het juiste moment op de juiste plaats krijgen.

De medische term voor een beroerte is Cerebro Vasculair Accident (CVA). Bij een beroerte kan het gaan om een hersenbloeding of een herseninfarct. Op de website van het Kennisnetwerk CVA Nederland vindt u meer informatie over een beroerte en de zorg in de regio. 

De netwerkpartners van het CVA-netwerk Haarlem e.o. zijn:

 Documenten:

Het CVA-netwerk wordt ondersteund door een netwerkcoördinator van samen Voor Betere Zorg. Het CVA-netwerk Haarlem e.o. is aangesloten bij het Kennisnetwerk CVA Nederland. Het CVA-netwerk Haarlem e.o. werkt nauw samen met het NAH-netwerk Kennemerland.

Een overzicht van het zorg- en ondersteuningsaanbod voor mensen die een beroerte hebben gehad en hun naasten in de regio Kennemerland en Haarlemmermeer vindt u op de webpagina van het NAH-netwerk Kennemerland. Hier vindt u ook een overzicht van de mogelijkheden voor lotgenotencontact en een agenda met bijeenkomsten voor professionals. Voor vragen over het zorg- en ondersteuningsaanbod kunt u contact opnemen met het Advies- en Informatiepunt NAH Kennemerland, tel. 023 - 5 322 151, e-mail: nahkennemerland@vbzkam.nl.

 

Geslaagde bijeenkomst Thuis met hersenletsel 1 oktober

Ruim honderd wijkprofessionals uit zorg en sociaal domein waren maandagmiddag 1 oktober aanwezig in de Luifel te Heemstede bij de bijeenkomst “Thuis met hersenletsel”. Zij kregen informatie over de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Die gevolgen zijn lang niet altijd direct zichtbaar voor de buitenwereld, maar kunnen wel grote invloed hebben op het dagelijks leven. Voorbeelden zijn vermoeidheid, vertraagde informatieverwerking, geheugen- en aandachtsproblemen, niet meer goed kunnen plannen en organiseren, verminderde zelfcontrole en afgenomen emotieherkenning. Vaak worden die gevolgen pas duidelijk als mensen na een ziekenhuisopname en een eventueel revalidatietraject weer thuis wonen.

Ook voor thuiswonende mensen met hersenletsel en hun naasten zijn er diverse mogelijkheden voor behandeling, begeleiding en ondersteuning. Deze mogelijkheden kwamen uitgebreid aan bod in de presentaties van diverse organisaties die zijn aangesloten bij het CVA-netwerk Haarlem e.o., dat de bijeenkomst organiseerde. In dit netwerk werken organisaties uit de regio Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer samen om te zorgen dat mensen na een beroerte de juiste zorg op het juiste moment krijgen. Het CVA-netwerk Haarlem e.o. werkt nauw samen met het NAH-netwerk Kennemerland.

Voor vragen over zorg voor en ondersteuning van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten kunt u terecht bij het Advies- en Informatiepunt NAH Kennemerland, telefoon 023 – 5322151, e-mail nahkennemerland@vbzkam.nl.

Presentaties bijeenkomst Thuis met hersenletsel, 1oktober 2018

 
Meer informatie:
Antje Kleef, netwerkcoördinator
e-mail: a.kleef@vbzkam.nl

 

 

 

 

DOCUMENTEN

LAATSTE NIEUWS

Even voorstellen: Bartiméus
03-12-2018 10:12
Nieuwe partner NAH-netwerk Kennemerland

Thuis met hersenletsel en dan ...?
29-10-2018 16:10
Ruim honderd wijkprofessionals uit zorg en sociaal domein waren maandagmiddag 1 oktober aanwezig in de Luifel te Heemstede bij de bijeenkomst "Thuis met hersenletsel".

Geslaagde bijeenkomst Thuis met hersenletsel
03-10-2018 21:10
Ruim honderd wijkprofessionals uit zorg en sociaal domein waren gistermiddag aanwezig bij de bijeenkomst Thuis met hersenletsel in De Luifel te Heemstede. Zij kregen informatie over de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel.


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!