Werven met beleid

Om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan goed personeel, is het van belang te investeren in het imago van de sector zorg en welzijn. Binnen deze programmalijn zet samen Voor Betere Zorg zich in om een realistisch en aantrekkelijk beeld te schetsen van het werken in de sector.

Week van Zorg en Welzijn 11 tm 16 maart 2019

WZW2017_logo

Van 11 t/m 16 maart is er weer de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Doet u dit jaar ook weer mee? Alle informatie voor instellingen over de Week van Zorg en Welzijn vindt u hier.

Heel Holland Zorgt

In Heel Holland Zorgt kon je het laatste nieuws zien rond de Week van Zorg en Welzijn. Dit jaar gingen Maarten van der Weijden, Jim Bakkum, Richard Groendijk, Josje Huisman en Selma van Dijk op bezoek bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties om een kijkje te nemen en zelf de handen uit de mouwen te steken.  ‘’Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe zwaar is het? En is het voor iedereen weggelegd?’’ zijn vragen waar je antwoord op kunt krijgen. Bekijk de uitzendingen.

 

 

 

 

 

Infopunt Zorg

Infopunt Zorg is een initiatief van samen Voor Betere Zorg. Infopunt Zorg biedt een breed pakket aan diensten en activiteiten, gericht op werving, instroom en behoud van medewerkers in de zorg.
De bijbehorende vacaturebank op www.infopuntzorg.nl bevat vacatures van de aangesloten organisaties. Via de website kan men een e-portfolio aanmaken om zo nog makkelijker te solliciteren op deze vacatures.
Daarnaast biedt infopuntzorg.nl loopbaantesten, tips en informatie over solliciteren, opleidingen en trainingen. 

Jongeren interesseren voor zorg en welzijn

We hebben met veel jongeren gesproken over hun toekomstbeeld over zorg en welzijn op beroepenmarkten. Zie hieronder de impressie hiervan. De inzichten die hier zijn opgedaan hebben geleid tot de jongerencampagne Jouw toekomst, Jouw zorg.

 

Campagne Jouw toekomst, Jouw zorg

Binnen de campagne staan 5 ambassadeurs centraal, enthousiast en bevlogen zorgprofessionals die jongeren een kijkje geven in hun leven, binnen en buiten hun werk. De campagne speelt zich vooral op de online platformen af: Instagram en Facebook, en op de website mijntoekomstmijnzorg.nl

logo jouw toekomst.jpg

 

LAATSTE NIEUWS

Feestelijke kick-off van jongerencampagne
18-07-2018 09:07
Campagne geeft jongeren een andere kijk op werken in de zorg. Jonge zelfbewuste professionals uit de zorg laten zien dat werken in de zorg leuk en afwisselend is.

Terugblik eerste RegiopRAAT
30-04-2018 11:04
Een bomvol programma met een grote uitdaging wat betreft tijdbewaking. Zo gingen wij dinsdag 24 april de eerste regiopRAAT in. RegiopRAAT is bedoeld om alle betrokken organisaties bij de uitvoering van het Actieplan Tekorten in de zorg te informeren over de voortgang en inzichten te delen rondom opleiding, werving en behoud van personeel.

Terugblik Week van Zorg en Welzijn
29-03-2018 13:03
De week van Zorg en Welzijn zit erop. We kunnen terugkijken op een mooie week. In onze regio waren diverse activiteiten: open huis op een aantal locaties, bezoek van zorgambassadeurs aan het Wim Gertenbach college, Maarten van der Weijden ging zwemmen bij de Hartekamp Groep en vrijdag 16 maart was de markt Thuis in de Toekomst in winkelcentrum Schalkwijk met daarbij het Werk- en Lerenplein.


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!