Werven met beleid

Om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan goed personeel, is het van belang te investeren in het imago van de sector zorg en welzijn. Binnen deze programmalijn zet samen Voor Betere Zorg zich in om een realistisch en aantrekkelijk beeld te schetsen van het werken in de sector.

Week van Zorg en Welzijn 11 tm 16 maart 2019

WZW2017_logo

Van 11 t/m 16 maart is er weer de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Doet u dit jaar ook weer mee? Alle informatie voor instellingen over de Week van Zorg en Welzijn vindt u hier.

Heel Holland Zorgt

In Heel Holland Zorgt kon je het laatste nieuws zien rond de Week van Zorg en Welzijn. Dit jaar gingen Maarten van der Weijden, Jim Bakkum, Richard Groendijk, Josje Huisman en Selma van Dijk op bezoek bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties om een kijkje te nemen en zelf de handen uit de mouwen te steken.  ‘’Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe zwaar is het? En is het voor iedereen weggelegd?’’ zijn vragen waar je antwoord op kunt krijgen. Bekijk de uitzendingen.

 

 

 

 

 

Infopunt Zorg

Infopunt Zorg is een initiatief van samen Voor Betere Zorg. Infopunt Zorg biedt een breed pakket aan diensten en activiteiten, gericht op werving, instroom en behoud van medewerkers in de zorg.
De bijbehorende vacaturebank op www.infopuntzorg.nl bevat vacatures van de aangesloten organisaties. Via de website kan men een e-portfolio aanmaken om zo nog makkelijker te solliciteren op deze vacatures.
Daarnaast biedt infopuntzorg.nl loopbaantesten, tips en informatie over solliciteren, opleidingen en trainingen. 

Jongeren interesseren voor zorg en welzijn

We hebben met veel jongeren gesproken over hun toekomstbeeld over zorg en welzijn op beroepenmarkten. Zie hieronder de impressie hiervan. De inzichten die hier zijn opgedaan hebben geleid tot de jongerencampagne Jouw toekomst, Jouw zorg.

 

Campagne Jouw toekomst, Jouw zorg

Binnen de campagne staan 5 ambassadeurs centraal, enthousiast en bevlogen zorgprofessionals die jongeren een kijkje geven in hun leven, binnen en buiten hun werk. De campagne speelt zich vooral op de online platformen af: Instagram en Facebook, en op de website mijntoekomstmijnzorg.nl

logo jouw toekomst.jpg

 

LAATSTE NIEUWS

ZORG.IK? Carrièrebeurs 14 maart 2019
15-02-2019 06:02
Meer weten over werken en leren in de zorg? Bezoek de Carrièrebeurs voor Zorg en Welzijn in de provincie Noord-Holland hal in Haarlem.

Start campagne Ik Zorg met regionaal contactpunt
01-11-2018 01:11
Op 1 november 2018 lanceert het ministerie van VWS de landelijke publiekscampagne 'Ik Zorg'. In de campagne worden individuele verhalen van medewerkers in zorg & welzijn in beeld gebracht, om zo anderen te enthousiasmeren voor het werk in onze sector.

Feestelijke kick-off van jongerencampagne
18-07-2018 09:07
Campagne geeft jongeren een andere kijk op werken in de zorg. Jonge zelfbewuste professionals uit de zorg laten zien dat werken in de zorg leuk en afwisselend is.


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!