Werkgelegenheid

Werkgelegenheid

Vacaturepeiling

De werkgelegenheid in Zorg en Welzijn neemt voorzichtig weer toe. De instroom neemt toe en de uitstroom af. Toch blijft er een recordaantal vacatures open staan en laten prognoses zien dat de personeelstekorten gaan toenemen omdat demografische veranderingen zorgen voor een toenemende zorgvraag. Zo neemt het aantal inwoners ouder dan 80 jaar toe met 69 % richting 2030. Voor alleen het verplegend, verzorgend en welzijnspersoneel wordt om die reden in 2021 een tekort tussen de 2.500 en 4.900 medewerkers verwacht.

Na 2013 nam het aantal banen in de sector af: er vonden hervormingen plaats. Met name in de VVT nam de werkgelegenheid sterk af, vooral op functieniveau 1 en 2 (assistent en helpende zorg). Door substitutie van tweedelijns naar eerstelijns zorg nam het aantal banen in de 'huisartsenzorg / overige zorg' toe. Inmiddels neemt de werkgelegenheid sectorbreed weer toe, en ligt het niveau van het totaal aantal banen in Noord-Holland (VBZ en SIGRA werkgebied) hoger dan tien jaar geleden. 

ZZP'ers
De cijfers betreffen banen en vermelden niet de inzet van 'personeel niet in loondienst'. De inzet van het aantal zelfstandigen is in de zorg- en welzijnssector (evenals in andere sectoren) toegenomen. De percentages per werkveld staan op de pagina 'Informatie per werkveld'

Gerelateerde artikelen over dit onderwerp:

Thema's

Op zoek naar cijfers over een bepaald thema? Diverse thema's worden op deze pagina uitgelicht:

Terug naar Arbeidsmarktinformatie

DOCUMENTEN

LAATSTE NIEUWS


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!