Films, series en boeken als belangrijke inspiratiebron.


We houden hier een lijst met inspirerende films, series en boeken voor je bij. 
Deze pagina maakt deel uit van de Toolkit scenariodenken (klik om terug te keren).


Boek: Four futures - life after capitalism
 - Peter Frase. Peter Frase stelt dat toenemende automatisering en een toenemende schaarste, dankzij klimaatverandering, alles zullen doen instorten. In Four Futures stelt hij zich voor hoe deze postkapitalistische wereld eruit zou kunnen zien. Hij maakt gebruik van sociale wetenschappen en speculatieve fictie om te onderzoeken wat communisme en socialisme in een wereld van schaarste of overvloed kunnen betekenen.


Serie: Black mirror -
 De wereld ontwikkelt zich in rap tempo en zeker op het gebied van technologie kan dat best beangstigend zijn. Dat is ook de kracht van Netflix-serie Black Mirror. Deze sciencefictionserie over de schaduwkant van moderne technologieën, speelt precies in op die angst. Doordat de afleveringen inspelen op de technologische ontwikkelingen die in de nabije toekomst kunnen gebeuren, word je altijd aan het denken gezet. Dit laat de kracht zien van toekomstbeelden. 


Film: Gattaca -
Echt een klassieker, uit 1997. Gattaca geeft een kritische blik op de voortplantingstechnieken die de eugenetica faciliteert en de mogelijke gevolgen van zulke technologische ontwikkelingen op de maatschappij. Wat als je mensen kunt kweken om ze te laten dienen als levende donoren?

Klik hier om terug te keren naar de Toolkit scenariodenken.