Arbeidsmarktinformatie

samen Voor Betere Zorg legt voortdurend de regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn onder de loep. Hoe ontwikkelt de werkgelegenheid zich? Hoe ziet het werk er in de toekomst uit, hoeveel medewerkers zijn dan nodig en welke competenties en vaardigheden worden verwacht? En hoe verhoudt zich tot dat wat er nu opgeleid wordt?

Jaarlijks brengen we deze inzichten samen in een Facts & Figures, de meest recente versie vind je onder recente publicaties, de oudere versies vind je in het archief. We verspreiden publicaties, plaatsen de meest recente regionale arbeidsmarktinformatie op samenvoorbeterezorg/arbeidsmarktinformatie en we bespreken uitkomsten in relevante netwerken.

Thema's

Op zoek naar cijfers over een bepaald thema? Diverse thema's worden op deze pagina uitgelicht:

Recente publicaties arbeidsmarkt

Lees hier de meest recente facs en figures 2020, klik op de link: 

Facts & Figures 2020 arbeidsmarkt Kennemerland, Amstelland en Meerlanden 

Facts & Figures 2020 Amsterdam, Zaanstreek - Waterland, Noord-Holland Noord

SIGRA018_Facts_Figures_Amsterdam_2020_web.pdf

Vacaturepeiling

Regionale Strategische Opleidingsplanning: lessons learned 

CoverFFKAM2020.JPG

Cover

arbeidsmarktinformatie

l.speelman@vbzkam.nl

DOCUMENTEN

LAATSTE NIEUWS

Uitstroomonderzoek: vooral ervaren professional wisselt snel van baan
10-12-2020 13:12
39% van de werknemers in Zorg en Welzijn verlaat de werkgever binnen de eerste twee jaar van het dienstverband. Dit zijn vaak geen nieuwe instromers in de sector: meer dan de helft van de respondenten aan het uitstroomonderzoek heeft meer dan 10 jaar werkervaring in de sector. Ruim driekwart van medewerkers die wisselen van werkgever blijft in de sector werken. Professionals uit de Randstad lijken minder vaak bereid terug te keren. Dat blijkt uit het landelijk uitstroomonderzoek van samen Voor Betere Zorg, SIGRA en 13 andere werkgeversverbanden in zorg en welzijn.

Nieuwe Facts & Figures Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn
07-09-2020 15:09
Deze week op de deurmat én online: de nieuwe Facts & Figures 2020. We geven je de stand van zaken van de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn in onze regio’s in een notendop.

Van mijn stuk
29-11-2019 15:11
Onze collega's liepen stage bij onze aangesloten organisaties. Lees het blog van collega Marion Fisser, zij liep stage bij Heliomare.


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!