Arbeidsmarktonderzoek

samen Voor Betere Zorg legt voortdurend de regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn onder de loep. Hoe ontwikkelt de werkgelegenheid zich? Hoe ziet het werk er in de toekomst uit, hoeveel medewerkers zijn dan nodig en welke competenties en vaardigheden worden verwacht? En hoe verhoudt zich tot dat wat er nu opgeleid wordt?

Jaarlijks brengen we deze inzichten op verschillende manieren onder de aandacht van onze leden. We verspreiden publicaties, zetten informatie op de website en we bespreken uitkomsten in relevante netwerken.

Arbeidsmarktrapport 2018 en Facts & Figures

FactsfiguresVBZ2018.PNG

Jaarlijks brengt VBZ samen met SIGRA het arbeidsmarktrapport uit. Daarin schetsen we de stand van- en ontwikkelingen op- de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Naast het online rapport verschijnt voor elke subregio een Facts & Figures op papier: een boekje met daarin de regionale kengetallen.

Lees hier het arbeidsmarktonderzoek 2018
Of bekijk de Facts & Figures

Uitstroomonderzoek 2017

Voor de zomervakantie hebben we een uitstroomonderzoek uitgezet. Organisaties hebben oud-medewerkers die vorig jaar uit dienst zijn gegaan een brief gestuurd met daarin een verwijzing naar een vragenlijst over vertrekredenen en vertrekbestemming. Dit omdat zij meer inzicht wensten in waarom het verloop toeneemt. De resultaten van het overall onderzoek zijn samengevat in een rapport.

Resultaten uitstroomonderzoek 2017

Bijlage 1 - grafieken en tabellen bij uitstroomonderzoek

Bijlage 2 - Statistische toetsen

Bekijk hieronder de meest recente publicaties:
- vacaturepeiling 2018 (voorjaar)
- vacaturepeiling 2017 (najaar)
- vacaturepeiling 2017 (voorjaar)
- arbeidsmarktrapport 2017
- Facts & Figures 2017
- factsheet onderwijs 2017
- arbeidsmarktrapport 2016
- factsheet arbeidsmarktrapport 2016

Een vraag op het gebied van arbeidsmarktonderzoek?

Contactpersoon is Lotte Speelman Bureau VBZ, telefoonnummer: 023 - 5322151.

LAATSTE NIEUWS

ZORG.IK? Carrièrebeurs | 21 maart 2020
09-01-2020 15:01

Facebook afbeelding beurs 2020.jpg

Jullie organisatie doet toch ook mee?!

Afgelopen jaar organiseerde samen Voor Betere Zorg de ZORG.IK? Carrièrebeurs voor zorg- en welzijnsorganisaties in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden. Deze beurs is helemaal gericht op mensen die zich willen oriënteren op een loopbaan in de zorg. Zowel door de ruim 400 bezoekers als door de ruim 30 organisaties zelf is de beurs heel goed ontvangen en beoordeeld. Beide partijen beoordeelden de beurs met een mooie 7,8!

Op zaterdag 21 maart 2020 zetten wij van 14.00 - 18.00 uur de deuren open van het Polderhuis in Velserbroek voor herintreders, carriereswitchers/zij-instromers, (bijna) schoolverlaters (mbo/hbo) en huidige zorgmedewerkers. Op deze beurs kunnen zij informatie opdoen wat betreft opleidingen, loopbaanadvies, aanbod van vacatures in de regio, de diversiteit aan functies en sectoren, en dit alles in een feestelijke dynamische beurssfeer.

Deze beurs is een activiteit in het kader van de Ontdekdezorg Week (voorheen Week van Zorg en Welzijn) die plaatsvindt van 16 t/m 21 maart 2020.

Bekijk de aftermovie van 2019.

Voor wie

De beurs is met name gericht op carrièreswitchers (zij-instromers) en herintreders.
Daarnaast zullen wij meer dan vorig jaar ook huidige zorgmedewerkers en jongeren die bijna klaar zijn met hun zorg- of welzijnsopleiding benaderen.
Vanzelfsprekend is de beurs met alle activiteiten voor de bezoekers gratis toegankelijk.

Kosten

  • Stand 1: ca 9 m2, statafel, terrastafel en 2 stoelen = € 850,- voor leden samen Voor Betere Zorg | € 935,- (ex btw) voor niet-leden van samen Voor Betere Zorg
  • Stand 2: ca 12 m2, 2 statafels, terrastafel en 4 stoelen en een post over de deelname door jouw organisatie op de facebookpagina InfopuntZorg = € 1300,- voor leden samen Voor Betere Zorg | € 1430,- (ex btw) voor niet-leden van samen Voor Betere Zorg


Aanmelden | Inschrijven
Wacht niet te lang met aanmelden en verzeker jouw organisatie van een plek op deze beurs. Je kunt je aanmelden tot 25 januari 2020. Meld je aan via de knop 'inschrijven' op deze pagina.

 


ZORG.IK? Carrièrebeurs | 21 maart 2020
03-12-2019 10:12
samen Voor Betere Zorg organiseert zaterdag 21 maart de ZORG.IK? Carrièrebeurs in het Polderhuis in de Velserbroek.

Zorg en welzijn in deze regio zet fors in op behoud medewerkers
26-11-2019 11:11
De afgelopen maanden is een landelijk onderzoek uitgezet naar de reden van vertrek van werknemers bij zorg- en welzijnsorganisaties.Komend jaar gaan de organisaties binnen het netwerk samen Voor Betere Zorg met elkaar aan de slag om de uitstroom van medewerkers terug te dringen.


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!