Arbeidsmarktonderzoek

samen Voor Betere Zorg legt voortdurend de regionale ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in zorg en welzijn onder de loep. Hoe ontwikkelt de werkgelegenheid zich? Hoe ziet het werk er in de toekomst uit, hoeveel medewerkers zijn dan nodig en welke competenties en vaardigheden worden verwacht? En hoe verhoudt zich tot dat wat er nu opgeleid wordt?

Jaarlijks brengen we deze inzichten op verschillende manieren onder de aandacht van onze leden. We verspreiden publicaties, zetten informatie op de website en we bespreken uitkomsten in relevante netwerken.

Arbeidsmarktrapport 2018 en Facts & Figures

FactsfiguresVBZ2018.PNG

Jaarlijks brengt VBZ samen met SIGRA het arbeidsmarktrapport uit. Daarin schetsen we de stand van- en ontwikkelingen op- de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Naast het online rapport verschijnt voor elke subregio een Facts & Figures op papier: een boekje met daarin de regionale kengetallen.

Lees hier het arbeidsmarktonderzoek 2018
Of bekijk de Facts & Figures

Uitstroomonderzoek 2017

Voor de zomervakantie hebben we een uitstroomonderzoek uitgezet. Organisaties hebben oud-medewerkers die vorig jaar uit dienst zijn gegaan een brief gestuurd met daarin een verwijzing naar een vragenlijst over vertrekredenen en vertrekbestemming. Dit omdat zij meer inzicht wensten in waarom het verloop toeneemt. De resultaten van het overall onderzoek zijn samengevat in een rapport.

Resultaten uitstroomonderzoek 2017

Bijlage 1 - grafieken en tabellen bij uitstroomonderzoek

Bijlage 2 - Statistische toetsen

Bekijk hieronder de meest recente publicaties:
- vacaturepeiling 2018 (voorjaar)
- vacaturepeiling 2017 (najaar)
- vacaturepeiling 2017 (voorjaar)
- arbeidsmarktrapport 2017
- Facts & Figures 2017
- factsheet onderwijs 2017
- arbeidsmarktrapport 2016
- factsheet arbeidsmarktrapport 2016

Een vraag op het gebied van arbeidsmarktonderzoek?

Contactpersoon is Lotte Speelman Bureau VBZ, telefoonnummer: 023 - 5322151.

LAATSTE NIEUWS

Afnemend personeelstekort?
28-05-2019 13:05
Een meer kwalitatieve blik op het verhaal van het ministerie van VWS over afnemende personeelstekorten in zorg en welzijn.

Inspirerende inspiratiesessie
01-02-2019 12:02
Handen en voeten geven aan SPP, het lijkt vaak zo’n taai proces. Maandag 28 januari konden we leren van voorbeelden uit de praktijk en werden we geïnformeerd over ICT- toepassingen.

Digitaal doorlopend exitonderzoek in 2019
10-12-2018 10:12
Om welke redenen vertrekken medewerkers en waar gaan zij naartoe? Meer inzicht stelt in staat om ongewenst verloop van zorg- en welzijnsmedewerkers gericht tegen te gaan, zowel op organisatie- als op samenwerkingsniveau.


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!