Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt, HRM en Scholing is een van de twee programma's van samen Voor Betere Zorg. In verschillende netwerken en overleggen  geven de leden VBZ samen vorm aan het beleid rond arbeidsmarkt en opleidingen.

De thema's zijn:

Op landelijk niveau maakt samen Voor Betere Zorg, met de andere 13 regionale arbeidsmarktorganisaties,deel uit van RegioPlus. RegioPlus behartigt de collectieve belangen van de deelnemers op landelijk niveau en fungeert als aanspreekpunt voor landelijke partijen.


Tweede VBZ arbeidsmarktconferentie 'Met lef koersen op kansen' was op 12 oktober 2017

Thema: Instroom, Behoud en Mobiliteit.
In woelig vaarwater zoeken we in Zorg en Welzijn naar een nieuwe koers. Op de VBZ-arbeidsmarktconferentie bespraken we met elkaar hoe de bakens op de arbeidsmarkt zijn verlegd.
Pieter Webeling gooide om iets voor half tien de trossen los met een panel interview met de vraagstelling; Wat kan er beter ten aanzien van de tekorten in de zorg en hoe pakken jullie dat aan?


Lees nu het complete verslag van de dag inclusief presentaties.


Koersen op Kansen tussenstand in deze regio

Het samenwerkingsverband RegioPlus geeft gezamenlijk uitvoering aan het programma Koersen op Kansen 2016 – 2020 dat gefinancierd wordt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Koersen op Kansen speelt in op actuele ontwikkelingen binnen de sector Zorg en Welzijn. Bureau Bartels monitort per regio de resultaten.

koersen op kansen bureau bartels juli 2017 1


koersen op kansen bureau bartels 2.JPG

 

LAATSTE NIEUWS

ESF projecten rond duurzame inzetbaarheid medewerkers
14-06-2019 10:06
samen Voor Betere Zorg heeft in 2017/2018 en nu in 2019 een aantal projecten uitgevoerd rond duurzame inzetbaarheid van medewerkers in zorg en welzijn.

Pilot opleiden kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt naar Verzorgende IG
11-06-2019 14:06

Kalmeerbeer slimste oplossing Makathon Zorg en Welzijn 2019
11-06-2019 14:06
Team Redband is de winnaar van de Makathon Zorg en Welzijn. Hun idee om de 18-jarige Bart, die het niveau heeft van een 6-jarige, over zijn angsten heen te helpen is de Kalmeerbeer.


Bibliotheek

Bekijk en/of download alle documenten in onze bibliotheek!